facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Coolblue Antwerpen-Wilrijk

"Ontdek, test en vergelijk meer dan 1.000 producten in de verschillende werelden van onze Coolblue XXL-winkel in Wilrijk. Alle producten staan klaar om getest te worden in de werelden Televisies, Geluid, Laptops, Netwerk, Telefonie, Wearables, Witgoed, Koffie & Keukenapparatuur. Onze specialisten geven je persoonlijk advies zodat je altijd naar huis gaat met het beste product voor jou. Verder kun je hier terecht voor het ophalen van je bestelling, telefoonreparatie, retouren en hulp na aankoop."
Adres: Boomsesteenweg 560, 2610 Wilrijk
Telefoonnummer: 03 808 27 00
Stad: Wilrijk
Route: Boomsesteenweg 560
Postcode: 2610


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 19:00
Dinsdag: 09:00 - 19:00
Woensdag: 09:00 - 19:00
Donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 17:30


op zoek naar gerelateerd: Coolblue Wilrijk adres, Coolblue winkels België, Coolblue winkel in de buurt, Coolblue winkel online, Coolblue winkel Turnhout, Coolblue winkel Aalst, Coolblue winkel Brugge, Coolblue open op zondag
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
VILKO VILKO 1 km Leuke winkel alleen wijnig azerty computers
Dita Bytes Dita Bytes 1 km Perfecte herstelling van onze laptop. Duidelijke feedback ivm kostprijs en herstellin...
Recensies
Prachtige nieuwe winkel. Je wordt er al heel goed ontvangen met koffie of thee aan de inkom. Een vriendelijke dame hielp ons verder met de keuze in het menu. Zo worden de wachttijden veel korter. Hier kijk je je ogen uit. Alles wat je qua technische snufjes voor in huis maar wenst hebben ze hier. Kwaliteit ten top zowel van Apple als van Samsung, Sonos, Bose,… Ik ben onder garantie zeer vriendelijk geholpen. Een zeer tevreden klant.
50 minuten !!! moeten wachten voordat ik een stofzuiger MOCHT kopen, en dat terwijl de winkel zo goed als leeg is! Zie foto in de bijlage Bij binnenkomst in de winkel staat een medewerker helemaal niks te doen, behalve je naam op een tablet in te tikken om jou zo in de wachtrij te zetten. Dat zou ik zelf ook nog nèt kunnen. Zelfs het personeel klaagt tegen klanten dat ze absurde overuren moeten doen omdat het management geen moeite steekt in aanwerving van extra personeel. Coolblue? -Never again.
Lange wachttijden in de winkel voor de 2de keer op rij50 minuten wachten om een artikel af te halen. Nieuwe winkel is nog verder van het centrum. De boodschap lijkt neem de auto, de rest boeit ons niet. Ik kom hier alvast niet meer maar blijf in Antwerpen-centrum waar je iets meer betaald maar ook direct geholpen wordt en je geen auto moet kopen om er te geraken...
Zeer vriendelijk personeel. Technisch veel minder: mijn smartphone laadde niet meer op. Er waren 4 bezoeken aan de winkel nodig, waarbij ook een nieuwe batterij geplaatst werd, tot ontdekt werd dat mijn oplaadkabel stuk was... Veel nutteloos en duur gedoe voor iets wat eender welk computerwinkeltje voor 15 € had opgelost. Omdat ze zo vriendelijk zijn, geef ik toch nog een 2.
Ja binnenkomen was precies zoals de website openen, alleen wat langer wachten ma het was nen zaterdag dus een half uureke kon ik wel missen. Heb mezelf met een wiener koffie chocomelk getrakteerd was gratis en da maakte het dragelijker. Om eerlijk te zijn kwam ik voor een refurbished gsm om de ecocheques op te soeperen maar we gingen met lege handen huis omdat er toch van niks voorraad was. Volgende keer toch precies via de website regelen.
De in de winkel Wilrijk op het digitale prijsscherm vermelde prijs van een laptop bleek vandaag bij het afrekenen aan de desk - in ons nadeel - niet overeen te stemmen, een verschil van bijna 100,-€ trouwens. Ondanks onze opmerking hierover gaf de winkelmedewerker aan dat niet kon worden verkocht aan de in de winkel geafficheerde prijszetting. Verder discussiëren had blijkbaar ook geen zin dus hebben we de winkel dan maar verlaten ... zonder nieuwe laptop.
Ik kwam binnen met een toestel voor herstelling. Super ontvangstcomité en daarna was de klantenervaring echt op een top. Alles verloopt met e-mail, snel, efficiënt en automatisch... zo kunnen die mensen zich concentreren op hun klantencontact en op de vraag van der klant. De allerbeste Client Experience ooit. Doe zo voort gasten
Voor mij is Coolblue een k...bedrijf. Ik bestelde een dure inbouw ijskast/diepvries inbouw combinatie die héél moeilijk te krijgen was. Normaal zou die op 21 oktober binnenkomen. Ik heb deze dan ook gereserveerd en € 1349 gestort. Na 8 ! ! ! telefoons met LOSERS van de k.t klantendienst werd mij beloofd dat de nieuwe koelkast op maandag 7 november zou geleverd en ingebouwd worden. Om zeker te zijn heb ik vandaag nog eens gebeld en kreeg ik eindelijk een héél lief meisje aan de telefoon die alles ging nagaan. Zij heeft mij dan een emotiële mail gestuurd dat de koelkast in de verste verte niet beschikbaar was en dadelijk mijn geld zou terug storten . Geloof trouwens ook nooit de positieve recenties, want die zijn vaak omgekocht ! Ik heb mij in het verleden ook laten omkopen voor een fles Champagne en € 200 shame on me.
Een ramp om een reparatie terug in orde te krijgen. Laptop 2 maanden geleden opgestuurd voor reparatie, na een maand terug gekomen in dezelfde staat dan we hem opgestuurd hebben, terug gestuurd en nu weer een maand verder kunnen ze nog altijd niet zeggen wanneer we hem terug gaan hebben.
Er liep iets mis in het systeem bij mijn bestelling waardoor ik deze niet kon meenemen bij het ophalen in de winkel. Wat normaal een negatieve ervaring zou zijn, werd gecountered door zeer vriendelijke medewerkers en een snelle customer service die zelfs in het weekend vlot antwoordt. De customer service afdeling is echt coolblue's sterkste kant!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid