facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Cochlea Mastering

Cochlea Mastering

Geschiedenis

Mastering! Al te vaak wordt het veel moeilijker voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Technisch gezien komt er bijvoorbeeld veel minder bij kijken dan bij opnames en mixing. Je kan 't wat mij betreft het beste vergelijken met iemand die je boek nog eens naleest op het eind van het schrijfproces. Misschien zal die hier en daar nog een tikfoutje verwijderen waar je zelf hebt overheen gelezen, maar het belangrijkste is dat je tekst in de mate van het mogelijke een samenhangend geheel vormt op het vlak van inhoud en stijl, dat alle hoofdstukken mooi op mekaar aansluiten en dat je verhaal zo goed mogelijk overkomt met respect voor de eigenheid van je stijl. Da's wat mastering in feite doet: zorgen dat je optimaal kan voelen wat de muziek te vertellen heeft, zonder dat je wordt afgeleid door het medium waarlangs dat gaat. En ja, in de praktijk komen daar nogal wat bits, decibels en kilohertzen bij kijken, en het is al te makkelijk om je daar blind op te staren, maar in wezen is een masteringstudio eerder een huiskamer dan een laboratorium.

Concreet gezien bezorg je me de mixes zodra die voor jullie in de plooi liggen en gaan we daarmee aan de slag. Luisteren vormt zowat de rode draad doorheen de sessie: eerst naar de mixes zelf (ik luister het album steeds eerst in zijn geheel door), daarna naar een paar representatieve passages – ankerpunten, zeg maar – op het vlak van klankkleur en volume, vervolgens naar de bewerkte tracks naarmate die vorderen en op het eind van de dag naar het resultaat. Zelf luister ik daarnaast in niet onbelangrijke mate naar jou als klant, omdat je beter dan wie dan ook weet waar je met je muziek heen wil.

Na afloop krijg je alles mee naar huis voor een uitgebreid rondje testrijden op vertrouwde systemen. Mochten er daar aspecten komen bovendrijven die je graag aangepast ziet, dan vormt dat geen probleem: niets van wat er bij mij in de studio gebeurt, is onherroepelijk.

Als je over de ganse lijn tevreden bent, zorg ik er ten slotte voor dat alles wordt voorzien van de juiste gegevens (uitvoerders, titels, productiecodes…) en vervolgens, keurig verpakt en voorzien van een grote rode strik, op de wereld wordt losgelaten.



"A sweet spot for music in Antwerp, BE.Home away from home to mastering engineer Gert Van Hoof."
Adres:
Telefoonnummer: +32 477 709854
Stad: Lier


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
FOON Mastering Center FOON Mastering Center 1 km CD-Mastering, Location Recording, Musical Editing, Small quantities CD productions
The Dungeon The Dungeon 1 km Vertaald door Google Topstudio!!!! Origineel Top Studio !!!!
Videna Videna 2 km Videna is DE oplossing voor al jou mogelijk digitaal audio & beeldmateriaal, van het ...
ARCO MUSIC ARCO MUSIC 2 km componeren, arrangeren, opnemen, produceren en verspreiden van muziek. Kortom het hel...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid