facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Club Paviljoen

Club Paviljoen

Info

Ontdek jong Belgisch muzikaal talent in het historisch kader van het Spaans Paviljoen te Veurne. Een organisatie van Cultuur&Toerisme Veurne!

Adres: Ooststraat 2, 8630 Veurne
Telefoonnummer: 058335531
Stad: Veurne
Route: Ooststraat 2
Postcode: 8630


Recensies
Al in de 14de-eeuw stond hier een halle met strooien dak dat dienst deed als schepenhuis. Rond 1450 bouwde men het gotische hoekgebouw dat werd gebruikt als stadhuis . Het werd in 1530 uitgebreid met een extra vleugel. Na de bouw van het Landshuis was het een tijd lang de herberg " Den Gouden Appel " en onder de Spaanse overheersing in de 17de - eeuw hadden de Spaanse officieren hier hun hoofdkwartier . Vandaar de naam " Spaans Paviljoen ". Later deed het onder andere nog dienst als teken- en nijverheidsschool, stadsmagazijn,kantoor van de Duitse bezetter in Wereld Oorlog II, bibliotheek en vredegerecht. In de Eerste Wereldoorlog werden er vrouwen en meisjes ingezet in naaiateliers voor het leger, om kledij te herstellen, maar ook om gasmaskers te maken. Het gasgevaar was zelfs zo rëel dat iedereen verplicht werd om een gasmasker bij zich te hebben. Weigenaars werden beboet.
Prachtig gebouw uit de tijd van de Spaanse bezetting. Grote zaal waar af en toe evenementen zijn.
Restaurantje opfrissing nodig
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid