facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor CinAct

CinAct

Info

cinact is een method acting school die opleidingen geeft in groep, en of privé. Het is een cursus die u kan alles leren over acteren, cinema televisie en theater. voor meer info kan je terecht op de website.

Geschiedenis

Met een groot aantal verschillende invalshoeken, een unieke kennisbagage en een absolute wil om iedereen die om wat voor reden ook (beter) wil leren acteren vooruit de helpen, hebben Abbas Shirafkan van Cinact en Dirk Vandereyken van Badass pr zich de laatste maanden enorm ingezet om de best mogelijke acteercursus te kunnen aanbieden.
Door het aantrekken van bekende acteurs als maandelijkse gastleraars en opgemerkte workshops in het buitenland tijdens onder andere de Oscarperiode en het filmfestival van Cannes, waarbij hun cursisten ook de professionele kant van het beroep leren kennen, hebben beide leraars hun cursus weten te onderscheiden van de rest, maar nu zijn ze klaar om de volgende stap te nemen: hun cursus verhuist meerdere malen per maand van Antwerpen naar Lint. Een dergelijke demarche gebeurt natuurlijk niet zomaar: de nieuwe lesplaats is immers een absolute toplocatie.
Cinact en Badass pr kondigen hierbij met heel wat trots aan dat hun acteercursus exclusief zal plaatsvinden in de prachtige filmstudio’s van AED Studios, het grootste studiocomplex van de Benelux.
Met deze verhuis benadrukken Abbas en Dirk dat ze hun cursisten het allerbeste willen geven, inclusief een plaats waar ze les kunnen volgen die menig filmmaker heel erg warm in het hart draagt. Niet verwonderlijk, want haast alles is er aanwezig: 16 hoogtechnologische studio’s, waarvan 8 black boxen van 50m2 tot 3200m2, een watertank, camera’s (deze zijn niet standaard aanwezig maar kunnen gehuurd worden bij AED Display), casting en viewing room, green screens en ga zo maar door. Hier werden films en tv-series als The Fifth Estate, Grace of Monaco, Hot Potato, Oud België (tv-shows ook bv Belgium’s Got Talent, So You Think You Can Dance, Eurosong en K3 zoekt K3 – film bijvoorbeeld ook Iron Sky 2 de grootste SF-studioproductie in de Benelux ooit) en heel wat andere titels opgenomen. Hun cursisten worden er dus echt ondergedompeld in de unieke, geweldige cinemasfeer die hen allemaal gebeten heeft. Ook handig: de AED Studios bevinden zich tegenover het treinstation van Lint (2 treinen per uur naar Antwerpen en Brussel)
‘Een goede cursus is veel meer dan de ervaring van de leraars of de omgeving alleen,’ weet Dirk over opleidingen in het algemeen – en specifiek acteercursisten – te vertellen. ‘Abbas heeft vooral een achtergrond als acteur en als filmmaker, terwijl ik de stiel heb geleerd door op mijn negende te beginnen rollenspelen, lang voor ik acteerles begon te volgen in Los Angeles, Las Vegas, Chicago en Londen. Ik combineer de manier waarop ik les geef met mijn studies in psychologie, NLP, hypnose, leugendetectie, Self Relations van Stephen Gilligan en Ericksoniaanse spraak. Het liefst werk ik als leraar – kunnen doorgeven wat je kent en zien dat iemand er iets anders van maakt dat hem of haar het beste past, is geweldig.
Verder sta ik elke maand samen met een aantal cursisten van ons op de planken met onze eigen improvshow, Improv-Asion. Abbas spitst zich dan weer meer toe op methodacting, Meisnertechnieken en meer van dat soort invalshoeken. Het is allemaal erg complementair en het belangrijkste voor ons is dat we goed lesgeven en dat we onze cursisten zien vooruitgaan. Toch is het leuk om exclusief les te kunnen geven in een dergelijk bloedmooi filmcomplex. Als we eens iets speciaal willen doen, is het materiaal immers gewoon beschikbaar. Verder zijn we natuurlijk erg fier op het feit dat we hier als enigen een acteercursus mogen geven.’
‘Het doet ons vooral echt plezier dat we onze acteercursisten zaken kunnen aanbieden als workshops en lessen in een dergelijk inspirerende omgeving,’ vult Abbas aan. ‘Het mooiste aan dit werk is wanneer je ziet dat jouw lessen ook impact hebben. De vreugde die je dan voelt als de mensen waar je zoveel tijd en moeite in steekt hun dankbaarheid uiten, is enorm.’
Over de acteercursus
De acteercursus van Cinact en Badass pr is uniek in België. Niet alleen leer je acteren voor camera en tv, krijg je improvles, word je begeleid bij jouw audities en aspiraties en zit ook een volledige fotoshoot in het pakket, je krijgt ook elke maand een gastles van steeds weer een andere bekende acteur. Zo passeerden topacteur Eric Godon, bekend uit prestigieuze producties als Un secret, In Bruges, Matroesjka’s 2, From Paris with Love, Frits en Freddy, Erased, Nothing Sacred, Asê; De Ridder, Suite Française, d’Ardennen en Legends, en Johan van Assche uit onder andere Xenon, Langs de kade, Kongo, De zaak Alzheimer, Aspe, Flikken, Witse, The Spiral, Zone Stad en Cordon al de revue.
Wie de volledige cursus van 2,5 maanden volgt, krijgt in die periode 3 bekende acteurs als gastleraar. De individuele les is echter ook apart aan te vragen voor wie zich liever maar een keer in het acteersfeertje onderdompelt.
De meeste acteeropleidingen die je kunt volgen in Vlaanderen, hebben toneel als basis. Acteur/producer Abbas Shirafkan (Babaï, Cordon, Familie, De Ridder, Vermist, Iron Sky: The Coming, De Bunker, enzovoort) van Cinact en pr-consultant/coach/auteur Dirk Vandereyken (public relations voor onder andere Saw III, Saw IV, Paranormal Activity: Tokyo Drift, Minotaur, Everly, Les revenants, Rectify, Wolf Hall, The Honourable Woman en tientallen andere titels) hebben het echter over een andere boeg gegooid: tijdens de cursus leer je technieken uit allerlei acteerbenaderingen, waaronder methodacting, en leer je vooral voor de camera werken. Daarbovenop worden er technieken uit neurolinguïstisch programmeren, Ericksoniaanse spraak, Self Relations van Stephen Gilligan en leugendetectie gebruikt om de acteervaardigheden op een volstrekt unieke wijze nog verder aan te scherpen.
Abbas en Dirk geloven in een doorgedreven begeleiding. Daarom werken ze ook samen met een aantal van de grootste en belangrijkste castingstudio’s van het land en nemen ze met hun cursisten door hoe je het best een auditie benadert. Ook de workshops in het buitenland zijn bedoeld om iedereen een unieke ervaring te bezorgen. Of je nu een cursus wil volgen omdat je beroepsacteur wil worden, omdat je meer zelfzeker wil worden of omdat je het gewoon leuk vindt om te doen, Abbas en Dirk zorgen voor een ongedwongen sfeer en een leuke opleiding voor iedereen.
Deelname
Om mee te kunnen doen, stuur je een gemotiveerde e-mail naar de volgende twee adressen: [email protected] en [email protected]. Op die manier ben je zeker dat een van beide leraars je onmiddellijk zal kunnen antwoorden!



"Acteerschool"
Adres: fabriekstraat 38, 2547 Lint, Brabant, Belgium
Telefoonnummer: 0032486105656
Stad: Lint
Route: fabriekstraat 38
Postcode: 2547



op zoek naar gerelateerd: Workshop acteren volwassenen, Leren acteren volwassenen, Acteerlessen beginners, Middelbare acteerschool België, Badass Intensive Acting, Toneelschool, Acteerschool kind, Acteerlessen Antwerpen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
HeavenNails HeavenNails 2 km Gelnagels / Gellak Btw nr : BE06 129 76 85 0
Recensies
Cinact voelt als thuiskomen, het is een veilige en creatieve omgeving waar je wordt uitgedaagd de beste versie van jezelf te worden. Je groeit er sneller als geen ander en ontmoet er mensen voor het leven. Abbas is een krak in zijn vak en weet wat hij doet, hij coacht met veel liefde en passie, ook buiten de lessen gaat hij tot het uiterste om zijn studenten te begeleiden. Ik heb lang getwijfeld om mij in te schrijven maar heb uiteindelijk de beslissing durven nemen en heb nog geen enkel moment spijt gehad. Ik ben heel blij dat ik aan zo’n kwaliteitsvolle lessen mag meedoen en daarbovenop ook nog eens de kans krijg om verder te leren in workshops en retreats. Heb je ambitie om acteur worden of wil je je verder ontwikkelen? Schrijf je dan zeker in bij Cinact!
Ik ben heel blij dat ik cinact heb leren kennen. Ik ben nu al 6 maanden les aan het volgen en het heeft mij anders doen denken over alles, hoe je je eigen leven moet invullen en dingen doen om gelukkig te leven. Abbas heeft mij alles anders laten bekijken. Ik voel mij hier heel goed. Ik heb mijn lichaam en geest leren kennen. Het is zeker een aanrader voor iedereen die met een probleem zit en het wil oplossen, ook als je geen acteerambities hebt. Ik ben heel blij met cinact. Cinact is a family.
Ik vind dit zo een leuke acteerschool! Er worden interessante lessen en workshops aangeboden. Veilige en creatieve omgeving waar jij je thuis voelt, uniek in zijn soort. En iets wat ik ook heel apprecieer is dat je begeleid wordt om beste versie van je zelf te worden. Bij Abbas, Dreez en Ruben leer je veel bij zoals de nodige theorieën en methodes, acteren voor de camera, sensory, relaxatie en meer. In het algemeen wilt Cinact je helpen om te groeien in de acteerwereld.
Ik zit al meer dan een jaar bij cinact en ik moet toegeven dat het meer is dan ik mij had ingebeeld. Naast een acteerschool voelt cinact als een community van mensen die elkaar ondersteunt in het acteren maar ook in de tegenslagen van het leven. Voor mij persoonlijk wat deze acteerschool nog sterker maakt is dat len ook focust op zelfontwikkeling en dat men daardoor een beter persoon wordt en zich beter in zijn vel voelt. Cinact is dus echt een aanrader voor mensen die hun acteerskills willen bijschaven of die hun grenzen als persoon willen verzetten.
Zeer fijne school, leert veel bij. Leuk team. Netwerken. Fijne sfeer, top dus.
Een plek om zowel de acteerstiel te leren en om jezelf beter te leren kennen. Heb hier lief en leed gedeeld met de cursisten en kan ze haast familie noemen. Absolute aanrader als je eens wil proeven van het acteursleven alsook om jezelf te ontplooien tot het beste van je kunnen.
Dankzij Cinact kreeg ik opnieuw zelfvertrouwen, durfde ik dingen waarvan ik alleen maar kon dromen. Los van het acteren, leerde ik vooral mezelf kennen!
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar CinAct met het openbaar vervoer


Kontich-Lint 240 meter
S1
Kontich Station 240 meter
35
351
359
92
Kontich 270 meter

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid