facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor CAW De Kempen

CAW De Kempen

Info

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, actief in het arrondissement Turnhout.

http://www.linkedin.com/company/1131100?trk=tyah&trkInfo=tas%3ACAW%20d%2Cid

Geschiedenis



Het Centrum Algemeen Welzijnswerk De Kempen (of CAW De Kempen)

is een onafhankelijke en geëngageerde welzijnsorganisatie in het arrondissement Turnhout, met vestigingen in Geel, Mol, Herentals, Westerlo, Hoogstraten en Turnhout.
is een vzw met meer dan 150 professionele medewerkers en meer dan 120 vrijwilligers.
heeft 11 teams met vele deelwerkingen en heeft een divers aanbod dat zeer toegankelijk is.
is erkend als Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), krijgt subsidies van de Vlaamse overheid en is één van de 25 CAW's in Vlaanderen en Brussel.
ontvangt ook financiële steun van heel wat gemeenten uit de Kempen, van welzijnszorg Kempen, de provincie Antwerpen en diverse personen, private fondsen en bedrijven.

Het aanbod van CAW De Kempen kan je samenvatten in de 3 kerntaken van de Autonome Centra voor Algemeen Welzijnswerk:

Het CAW biedt een professioneel onthaal
Het CAW biedt psychosociale begeleiding op maat
Het CAW ijvert voor een welzijnsgerichte samenleving

1/ Het CAW biedt een professioneel onthaal

Het onthaalteam van CAW De Kempen bereik je via het CAW-huis in Herentals. Je kan ook op gesprek komen in in Mol, Geel en Turnhout. Iedereen kan hier terecht met welzijnsvragen.
Speciaal voor Jongeren zijn er de JAC's van Geel, Mol, Herentals, Westerlo, Hoogstraten en Turnhout,
Daarnaast bereiken weThuislozen in onthaal-, opvang- en Inloopcentra (in Turnhout en Geel), Slachtoffers van misdrijven of geweld in het Vluchthuis De Veder en Slachtofferhulp Kempen.
Het CAW is ook bereikbaar in de gevangenissen van Turnhout, Wortel, Hoogstraten en Merksplas via Justitieel Welzijnswerk Turnhout.

In het onthaal verstrekken we informatie en advies en indien nodig onmiddellijke opvang. CAW De Kempen garandeert crisisopvang en -interventie de klok rond.

2/Het CAW biedt Psychosociale begeleiding op maat

Die psychosociale begeleiding start altijd na het onthaal, op basis van een intakegesprek Psychosociale begeleiding is er in hoofdzaak op gericht dat men beter kan functioneren in het dagelijkse leven.Het CAW vertrekt altijd van een brede ‘generalistische’ kijk op de feitelijke leefsituatie en de samenhang tussen materiële, juridische, relationele, persoonlijke en psychische problemen.

3/Het CAW ijvert voor een Welzijnsgerichte samenleving

Het CAW wil dat problemen voorkomen worden, zodat mensen minder (lang) een beroep moeten doen op professionele hulp. De hulpverleningsfilosofie van het CAW is erop gericht mensen én hun omgeving sterker te maken.
Het CAW ontwikkelt met scholen en verenigingen preventieve programma’s gericht op persoonlijke, relationele en sociale vaardigheden. Die aanpak moet problemen helpen voorkomen.
Het CAW signaleert tekortkomingen aan de betrokken instanties, overheden en de publieke opinie. Het CAW zal ook structurele veranderingen aankaarten, indien mogelijk samen met andere organisaties die opkomen voor het welzijn van kwetsbare burgers. Enkele voorbeelden: toegang tot sociale huisvesting voor thuislozen; rechten voor minderjarigen, voor gedetineerden, voor slachtoffers; bescherming van mensen met schuldoverlast.

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.cawdekempen.be



"Algemeen welzijnswerk"
Adres: Hofkwartier 23, 2200 Herentals
Telefoonnummer: 014 21 08 08
Stad: Herentals
Route: Hofkwartier 23
Postcode: 2200



op zoek naar gerelateerd: CAW Aartselaar, CAW Kapellen, CAW Mechelen contact, OCMW Herentals, CAW De Kempen Geel, CAW Turnhout, CAW De Kempen vacatures, CAW leeftijd
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Helemaal Herentals Helemaal Herentals 236 meter Helemaal Herentals is de overkoepelende naam waaronder heel wat centrumactiviteiten g...
TWERK vzw TWERK vzw 310 meter Mooi gepersonaliseerd chocolade
Rode Kruis-Herentals Rode Kruis-Herentals 463 meter Daar ben ik vrijwilliger
vzw OpWeg vzw OpWeg 828 meter Hulpverlening voor gehandicapten, slecht zienden. Slecht horenden. R.t.h.
To Walk Again vzw To Walk Again vzw 838 meter Vzw die (sport)activiteiten en postrevalidatie aanbiedt aan personen met een fysieke ...
G -Dogs Rescue & Support Vzw G -Dogs Rescue & Support Vzw 927 meter Non-profit organization located in Antwerp Belgium Our main goal is ROMANIAN street d...
Huis van het Kind Middenkempen Huis van het Kind Middenkempen 1 km Elke dag zetten verschillende overheden, organisaties, vrijwilligers en burgers zich ...
Wijkcentrum De Gagel Herentals - Zewopa vzw Wijkcentrum De Gagel Herentals - Zewopa vzw 2 km Altijd fijn onze naainiddag. Lekkere krieken taartjes meegenomen naar huis.
Vdab Wolfstee Vdab Wolfstee 2 km Goed, leuke dag gehad met de opleiding voor buschauffeur.!
VZW Spearhead VZW Spearhead 2 km Iedereen altijd welkom!
Herentals Symfonisch Orkest Herentals Symfonisch Orkest 6 km Semi-professioneel orkest. Repertoire: klassiek, opera, operette, musical en filmmuz...
Recensies
Echt heel warme professionele opvang!
Altijd klaar voor een gesprek, alles kan je in vertrouwen vertellen, ik kom bij Joris, topper
Bij het binnenkomen was er wat onduidelijkheid over waardat de wachtruimte was aangezien de pijlen naar beneden stonden.. Mijn consulent was wel tijdig ter plaatse, zodat ik niet lang heb moeten wachten. Hij was heel begripvol en meedenkend over hoe dat we mijn toekomsttraject konden uitdokteren.
De mensen die hier werken zijn helden. Ik heb hier enorm veel steun en hecht hier enorm veel waarde aan
Zeer zeer zeer vriendelijke ontvangst meer kan ik er niet over zeggen, jah zeer vriendelijk. En ook heel behulpzaam 100% Jawel top
kunnen mensen nie veel helpen tegenover vroeger
Goed gesprek gehad ,vriendelijk en luisterend
Zijn verhuist naar station turnhout samen met ocmw/jac/vreemdelingen verblijf+msoc
Ze proberen moeite te doen om te helpen
Ky vriendelijke echt en sta drek klaar
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar CAW De Kempen met het openbaar vervoer


Herentals Belgiëlaan 80 meter
159
15b
210
212
219
220
222
305
407
418
420
421
427
429
511
540
541
542
Herentals Belgiëlaan 80 meter
946
Herentals Markt - Grote Markt 80 meter
150
159
15b
220
222
305
511
540
541
542
Herentals Markt - Grote Markt 80 meter
946
Herentals Markt - Grote Markt 100 meter
159
15b
220
222
305
511
540
541
542

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid