facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Carrefour

"Carrefour winkels voor al je behoeften Carrefour België, dat zijn 40 hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour market-supermarkten, ongeveer 300 lokale Carrefour express-shops en meer dan 200 Carrefour afhaalpunten. Met al onze verkooppunten, vind je bij Carrefour op elk moment van de dag wat je nodig hebt! BE 0455.457.659"
Adres: BROEKVELDSTRAAT 34, 3020 Herent
Telefoonnummer: 32-0800-91011
Stad: Herent
Route: BROEKVELDSTRAAT 34
Postcode: 3020



op zoek naar gerelateerd: Carrefour Boortmeerbeek, Carrefour Bredene, Carrefour winkels, Carrefour staden, Carrefour 1 mei, Carrefour 1 november, Carrefour open op Kerstmis, Carrefour open Pasen
Recensies
speciaal naar carrefour gekomen voor stickers van de voetbal voor mijn zoontje. Ontzettend drukke winkel. Om daarna aan de kassa een rekening van 50 euro te betalen en te horen dat ik geen recht heb op voetbal stickers. Zeer ongelukkige zoon mee naar huis om daarna van andere mensen te horen dat ik hier wel recht op had? Spijtig als je acties doet, ze dan ook niet correct toepast.
Mooie Carrefour Market met een duidelijke structuur en de versheid/prijsverhouding is optimaal. De recent toegevoegde zelfscanners maken de winkelervaring net iets aangenamer en hier en daar vind je dan een extra promo . Doe zo verder!
Kapotte karretjes buiten / kassierster die percies naar huis wou. En alles snel op hoop knalde aan einde kassa. En dan de rekening gaf. Alsof ik mij moest haasten. Nyway weeral negatieve ervaring daar.
Heel nette winkel. Kortbij met goede prijzen...
Zeer mooi assortiment, alsook aan bio artikelen.Bravo
Groot aanbod! Heeft sinds kort ook zelfscanners en zelfkassa's. Als ze nu ook nog mee zouden doen aan Too good To Go zouden ze vijf sterren krijgen!
Van een kleinere buurtsupermarkt uitgegroeid tot middelgrote supermarkt met breed assortiment. Er is weinig dat je hier niet vindt. Groenten, fruit en andere verswaren van goede kwaliteit, mooi aanbod wijnen, lekker brood. Veel keuze verpakte voeding en diepvrieswaren, goed voorziene afdeling persoonlijke verzorging. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Passende corona-veiligheidsmaatregelen. Propere winkel. Eén minpunt: vaak lange wachtrijen aan de kassa. Al jaren slaagt men er niet in daarin vlot te schakelen. Gevolg: lang wachten vooraleer kassaversterking komt. Nergens elders maak ik dat mee. Dus uitbater, ga kijken hoe ze dat elders doen en verbeter dit. Zonder kassaprobleem een topwinkel die alle middelgrote supermarkten in een straal van minstens 10km met voorsprong verslaat.
Ruim assortiment voor een Carrefour Market.
Fijne winkel sowieso met mooi assortiment. Ik wil gewoon even 5 sterren geven voor jullie aanpak ook in deze tijden: ik stond erop te kijken toen weken geleden al vakken werden afgebakend aan de kassa's, nadien plexi-schermen, mondmaskers, handschoenen, karretjes die gereinigd worden... Chapeau voor hoe jullie dit vanaf dag 1 hebben vastgepakt ter bescherming van klant en personeel. Veel winkels kunnen er een voorbeeld aan nemen. Groeten vanuit Wijgmaal.
De positieve kant aan deze winkel is het assortiment. De groenten zijn zeer vers en in vergelijking met andere supermarkten regelmatig beter van kwaliteit. Hier vind je ook de beste bananen van het dorp. Ook is het heel handig dat ook andere afdelingen veel keuze hebben. Er is ook een afdeling met producten van verschillende regio's. De negatieve kant aan deze winkel is echter de ervaring aan de kassa. Wij komen in deze winkel al jaren en we blijven terugkomen voor producten die we elders in het dorp niet vinden, zeker niet voor de service. Vaak lang wachten aan de kassa's, te weinig kassa's open op drukke momenten en personeel dat geen initiatief neemt. Werknemers lijken drukker bezig met te bespreken wie wanneer mag pauzeren en wie vroeger zijn kassa zal sluiten. Tegen sluitingstijd worden de meeste kassa's gesloten maar terwijl de klanten geduldig wachten aan de open kassa's zie je andere werknemers achter een gesloten kassa zitten om hun kassa te tellen in plaats van de laatste groep klanten te laten afrekenen. Het is al meermaals voorgevallen dat wij 5 minuten voor sluitingstijd naar de kassa gingen en pas hadden betaald 5 minuten na sluitingstijd omdat de meeste werknemers hun kassa sloten voor sluitingstijd, waarschijnlijk om zeker geen minuut te lang te moeten werken. Dat getuigt niet van een klantgerichte ingesteldheid van het personeel. Onze dagelijkse boodschappen doen wij daarom elders aangezien het in winkels als Okay veel vlotter gaat aan de kassa. Als je weinig tijd hebt ga je beter naar een andere supermarkt. Het is spijtig dat een winkel met zo een goed assortiment de wensen overlaat qua service en snelheid aan de kassa.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid