facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Campo Santo

Campo Santo

Info

Hét Père-Lachaise van Gent

Adres: Visitatiestraat 13, 9040 Gent
Stad: Ghent
Route: Visitatiestraat 13
Postcode: 9040


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: 08:00 - 17:00
Zondag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Campo Santo begraven personen, Campo Santo graf zoeken, Campo Santo plan, Campo Santo openingsuren, Campo Santo Gent adres, Campo Santo Rome, Campo Santo Perpignan, Campo Santo kapel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Campo Santo Campo Santo 103 meter Dit was mijn allereerste keer dat ik het kerkhof bezocht. Ondanks dat het een kerkhof...
Recensies
Vandaag het kerkhof bezocht naar aanleiding van een expo voor beeldende kunstenaars in de Sint. Amanduskapel. Hier ligt bekend volk zoals Wilfried Martens, Luc de vos en enkele bekende kunstenaars, schrijvers, zangers,.. de graven in het oude gedeelte zijn magnifiek. Monumentale graven met Beelden, sculpturen, standbeelden.. heel mooi om hier eens door te wandelen. Mijn foto's zijn dan ook random.
Dit was mijn allereerste keer dat ik het kerkhof bezocht. Ondanks dat het een kerkhof is, is het een zeer mooie en rustgevende plaats. Zeer mooie oude graven, waar de natuur soms terrein terug wint. Er liggen ook nogal bekende mensen. De kapel op de heuvel zeker niet vergeten. Zeer mooie locatie voor foto's.
Laatste rustplaats van kunstenaars en beroemdheden van en rond Gent. Tijdens de herfst geven de bloemen en bomen met hun kleurenpalet een meerwaarde aan deze plaats
Schitterend kerkhof Campo Santo Heilig Veld met kapel en zeer veel graven van bekende Gentse families. Prachtige oude bomen, sommige lijken wel even oud als de begraafplaats ongeveer 200 jaar. Mooie perspectieven door hoogteverschil tussen oudere en nieuwe delen. Helaas tientallen graven tientallen jaren verwaarloosd, verzakt, gebroken of zelfs gestut omdat wegens instortingsgevaar.
Gisteren een groepsbezoek aan deze bekende begraafplaats . Zag nog nooit een vuilere en verwaarloosde laatste rustplaats als deze . Schokerend en beschamend voor Gent als stad .
Dan toch het graf van Luc gaan bezoeken. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van de begraafplaats, er wordt over gesproken alsof het kweetnie wat is, maar ik heb al mooiere gezien.
Mooi, uitgestrekt kerkhof met dikwijls heel mooie graven en beelden. Verschillende ingangen. Behoorlijk toegankelijk voor rolstoelen. Rustig. Een deel van de oudere graven is aan restauratie toe. Er liggen naast historische figuren, bekende politici en kunstenaars begraven. Bij de stad Gent kan je plannetjes en wandelingen verkrijgen.
Zeer unieke locatie, als je daar eens gaat wandelen, is dit de perfecte plaats om te lopen mijmeren en tot rust te komen. Je kan daar ook met gemak een traan wegpinken als je denkt aan die vele kunstenaars en artiesten die hier hun laatste rustplaats hebben, en die ooit ook onder ons waren.
Één van de prachtigste kerkhoven van België, prachtig in de tijd van Allerheiligen, door de vele kleuren van chrysanten.Het was in de negentiende eeuw de begraafplaats van de katholiek en religieuze ordes en gemeenschappen, omdat het door de bisschop verboden was om als gelovige katholiek begraven te worden op de westerbegraafplaats, omdat het ongewijde grond was en daardoor de geuzenbegraafplaats werd genoemd. Hierdoor weken vooral de rijke katholieken en de adellijke families uit naar CAMPO Santo.
Heel mooie locatie voor wie houdt van B&W fotografie en HDR fotografie. Op deze erebegraafplaats liggen ook heel wat bekende personen, het is ook een oase van rust.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid