facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Burcht Hertog Jan

Burcht Hertog Jan

Info

Burcht Hertog Jan is een rustig gelegen eetgelegenheid met een groot zonnig terras en een feestzaal in Oud-Turnhout.

Geschiedenis

Welkom!

Burcht Hertog Jan ligt in de bosrijke omgeving op de grens van Oud-Turnhout en Ravels, vlakbij Turnhout en Arendonk. Midden in het vroegere jachtdomein van de hertog van Brabant. Waar Hertog Jan ooit zijn smachtende paarden liet drinken in de vennen, verwelkomen wij u met veel gastvrijheid.

We liggen tussen natuurgebied de Liereman en de Staatsbossen, midden in de natuur. Ook het Turnhouts vennengebied is vlakbij. Een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Deze oude Kempische hoeve werd gerestaureerd en omgevormd tot een kasteelhoeve in classicistische stijl, uit de tweede helft van de 18e eeuw.
Het authentieke interieur is volledig met de hand en ambachtelijk vervaardigd.

In Burcht Hertog Jan kom je terecht in een wondere, warme droomwereld die je even laat ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Geniet van een uitgebreid diner of een snelle lunch. Of kom ontspannen bij een frisse pint en een heerlijke snack.

Burcht Hertog Jan heeft ook een ruim en zonnig terras. De ideale plek om even uit te rusten tijdens een fiets- of een wandeltocht. Ondertussen kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan in de ruime speeltuin.


Menu:
Burcht Hertog Jan heeft een uitgebreide, seizoensgebonden menukaart. Met kleine snacks, rijkelijke maaltijdsalades en vlees- en visgerechten. We serveren veel Vlaamse klassiekers, maar ook alle toppers uit de wereldkeuken. Elk seizoen zijn er wisselende suggesties met wat het veld ons te bieden heeft. En ook de snoepers komen uitgebreid aan hun trekken.

Brunch:
Op weekendochtenden verwennen we je met een uitgebreide kasteelbrunch. We beginnen met een glaasje cava en vers sinaasappelsap, gevolgd door verschillende hapjes zoals een dampend soepje en gerookte zalm. Daarna volgt een roereitje met spek, kraakverse broodjes met een uitgebreide keuze aan versgemaakte salades, een assortiment charcuterie en Franse kazen. Voor de liefhebbers zijn er ook gehaktballetjes met warme krieken, quiche of kippenbilletjes.
Afsluiten doen we met een dessertpallet.
Alles wordt aan tafel geserveerd, zodat u ongestoord kan genieten.


Feestzaal:
Een feest in Burcht Hertog Jan is een unieke ervaring.
Onze grote zaal is een lust voor het oog. Het is de droomlocatie voor elke gelegenheid. Van recepties en familiefeesten tot koffietafels, bedrijfsfeesten of zelfs een babyborrel.
Wij werken samen met u alles uit tot in de kleinste details zodat u zorgeloos kan genieten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij staan open voor uw suggesties. Samen vinden we zonder twijfel de juiste formule die het best bij u past. Voor elke gelegenheid en voor elk budget.

Koffie, confituur en honing:
Burcht Hertog Jan serveert met het merk Koffiemann een eigen, huisgemaakte koffie. Samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde koffiebonen (100% arabica) die perfect gebrand werden om zo tot een unieke en evenwichtige koffie te komen. Je kan ter plekke genieten van onze koffie, maar je kan de koffie ook meenemen om er thuis van te genieten. Koffiemann is verkrijgbaar in de gewone versie en als cafeïnevrije koffie.
Burcht Hertog Jan serveert huisgemaakte confituur, gemaakt met seizoensfruit. We hebben alle klassiekers zoals aardbeien- en abrikozenconfituur, maar we durven ook experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van frambozenconfituur met pure chocolade? Of ananas met verse munt? Alle geserveerde confituur is apart te koop.
Burcht Hertog Jan heeft een aantal bijenvolkeren in de tuin staan. Ze bestuiven onze prachtige tuin en fruitgaard, maar ze halen hun rijkdom ook uit de omringende natuur. We slingeren onze honing een paar keer per seizoen afhankelijk van de dracht. Deze honing wordt gebruikt in de keuken, maar hij is ook apart te koop.



"Bij Burcht Hertog Jan kom je terecht in een wondere, warme droomwereld waar je kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Geniet van een uitgebreid diner of een snelle lunch of kom ontspannen bij een frisse pint of een heerlijke snack. Wij hebben een ruim en zonnig terras. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin !"
Adres: De Laks 8, 2360 Oud-Turnhout
Telefoonnummer: 014/65 11 65
Stad: Oud-Turnhout
Route: De Laks 8
Postcode: 2360



op zoek naar gerelateerd: Burcht Hertog Jan menukaart, De Laks Oud-Turnhout, Overzet Burcht Hertog Jan, Brasserie met speeltuin Turnhout, Brasserie Weelde, Brasserie Ravels, Ontbijt Turnhout, Ontbijten Poppel
Recensies
Het is hier heerlijk vertoeven. Prachtige omgeving, heerlijk en verzorgde gerechten. Lastig is wel dat er hier op het terrasje nog steeds gedoogd wordt om te mogen roken. Hiermee word ik verdrietig, dit doet mij denken aan het ziekte verloop van een aantal familieleden die gestorven zijn aan het roken. Anno 2023 kan dit echt niet meer. Het stinkt bovendien.
Heerlijk gegeten. Heel vriendelijk personeel meermaals komen vragen of alles oké was. Mooi buiten terras. Fijne groene omgeving Kindvriendelijkheid: Is een klein speeltuintje voor de kinderen. Parkeren: Parking voor gehandicapten dichtbij het restaurant
Prachtige plek om uiteten te gaan. Beleving was echt goed.Eten: 5/5
Gezellige brasserie in een mooi natuurgebied. Vriendelijke bediening, lekker eten. Langs wandel en fiets paden. Zeker de wonderkamer eens bezoeken als ze open is.Eten: 4/5
Mooie lokatie : historische hoeve vlak bij het kanaal en een veerpont voor fietsers en voetgangers. Hier is een infokioks en soms zijn er kunstenaars aan het werk. Mooi terras. Menu's o.k.
Heerlijk op terras gezeten en lekker gegeten!Eten: 5/5
Zomaar spontaan op onze fietsroute kwamen we opeens bij een pontje over het kanaal, De Lierman Ravelse bossen, we moesten dus naar de overkant, schipper mag ik overvaren, ja meneer ff wachten want daar komt een grote boot aan. Heel aardige schipper op het kleine pontje wat nog door handkracht werd voort bewogen. De schipper liep even mee om te kijken of er van de steile weg geen tegenliggers kwamen. Nou ja, steil, en toen stonden we ineens bij dat prachte gebouw wat dus een oude burcht blijkt te zijn. Mooie omgeving, mooi aangeplant dus ziet er niet heel strak uit maar meer, rustig zelfs een beetje romantisch, we zijn niet op het terras geweest maar we hebben hoofdzakelijk de buitenkant bekeken. Er was parkeerruimte genoeg, de ondergrond was gelegd met grove gravel. Mocht je daar in de buurt zijn, zeker een aanrader.
Echt een mooie locatie, leuke intieme hoekjes, zowel binnen als buiten. Eten was ook prima, mooie presentatie ook. Tip als bezoeker: vermijd de tafel bij het toilet en tip voor de uitbater: de leren kussens in de houten nissen zijn leuk, maar wellicht eens flink bijvullen?
Prachtig onderkomen voor dit restaurant. Vriendelijk personeel en een goeie kaart!! Lekker eten in een gezellige ambiance. M
Verassende lokatie, in een groene omgeving. Mooi en gezellig terras. Lekker gegeten dat geserveerd wordt door vriendelijk, goed personeel.Eten: 4/5
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid