facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brouwerij 't Platinneke

Brouwerij 't Platinneke

Info

Brouwerij 't Platinneke is een vzw opgericht om de Belgische biercultuur te promoten aan de hand van het ontwikkelen van bier recepten.

Geschiedenis

De brouwerij vond zijn oorsprong in 2013 bij een groep bierliefhebbers die elkaar leerden kennen in JC Den Bloets. Na een lange periode van vallen en opstaan, werd uiteindelijk in 2016 Brouwerij ’t Platinneke opgericht.

Naast een hechte vriendengroep, zijn de leden van de brouwvereniging eveneens een groep enthousiaste en creatieve duizendpoten. Zo bouwden we onze eigen brouwinstallatie en ontwikkelen we zelf hun bierrecepten.

In 2015, werd het eerste bier voorgesteld op de Duisburgse en Eizerse Feesten. Het bier dat aan het publiek werd voorgesteld is een amberkleurig bier met hergisting op de fles.

De reacties van het publiek waren unaniem positief. De interesse in het voorgestelde bier gaat eveneens verder dan de mensen die op deze gelegenheden het bier proefden. Brouwerij ’t Platinneke wil daarvan gebruik maken om verdere stappen te zetten in de ontwikkeling van haar bier.

Deze positieve ervaring op de Duisburgse Feesten, wekte de interesse van het Feestcomité Duisburg om een verdere samenwerking met Brouwerij ‘t Platinneke op te starten. Dit met het oog op het ontwikkelen van een bier ter gelegenheid van het 40jarig bestaan van de Duisburgse Feesten. Tijdens het afgelopen jaar werd het recept op punt gesteld en door de fijnproevers van Feestcomité Duisburg goed gekeurd. Deze samenwerking leidde tot het ontstaan van het eerste commercieel beschikbare bier van de brouwerij genaamd ‘ZIGZAG editie Duysburgher’.

Door het uitbrengen van dit bier, gaat de grote droom van deze jonge bierfanaten in vervulling. De mogelijkheid om op een dag hun eigen brouwsel te kunnen consumeren in de lokale horeca. Wordt vervolgd…

Adres: Horenberg 90, 3090 Overijse
Stad: Overijse
Route: Horenberg 90
Postcode: 3090


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vryheytscamme Vryheytscamme 3 km Bierbrouwers van Prins van Horne Triple en Prins van Horne Blond met de ambitie om me...
Scouts Overijse Scouts Overijse 4 km Super toffe activiteiten voor de jongens op zondag!
Scoutsdorp Scoutsdorp 4 km 18, 19 en 20 Augustus | Meiveld Overijse | http://www.scoutsdorpoverijse.be Binnen ko...
Sfeer Gent Sfeer Gent 5 km Home is where your story begins. En uw woonverhaal begint bij Inside Out: een inspi...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid