facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brouwerij Stokhove

Brouwerij Stokhove

Info

The brewery was funded between 2 friends Jan and Levi out of passion for craft beer.
Their first beer " Waardamse Tripel" was immediately a big success.

Geschiedenis

Anno 2011, Jan and Levi, neighbours in Waardamme (Belgium), discovered a common passion for beer. They started working in a local brewery and developed their own receipy for a Tripel.
After getting their degree in Brew Engineer at the “Hogeschool” in Ghent, they funded their own brewery with a capacity of 200 liters and “Brouwerij Stokhove” was a fact.
Every weekend they were busy brewing the Waardamse Tripel in order to be able to participate at the beer festival in Brugges (BAB Festival 2014).
Beyond everybody’s expectation they won the first price at the festival. Suddenly the demand for the Waardamse Tripel was so high that extra capacity was needed. They expanded to 1200 L and asked Jean Paul Proesmans, also a neighbour, to join the team.
The Three Musketeers started a new chapter and the brewery is now a full operational craft brewery.
Beside the Waardamse Tripel, additional beers were developed: Waardams Blond, Waardamse Dubbel and the Tripel Jack.
At the moment their beer is not only being distributed in Belgium but also in The Netherlands via “bestebieren.nl”.


Anno 2011, Jan De Waele en Levi Hogenhall zijn buren van elkaar in het pittoreske Waardamme, onder de rook van Brugge. Beiden ontdekten van mekaar dat ze een voorliefde hadden voor bier en besloten zich verder te verdiepen in de materie. Een vrijwillig bijbaantje in een brouwerij was daartoe een goede stap. Tot ze begonnen te experimenteren met een eigen recept voor een Tripel.
Vele maanden en vele proefsessies later kwamen ze op een recept wat zijzelf en hun proefpanel van familie en vrienden wel konden waarderen. Maar wie had toen kunnen bedenken dat ze het recept van een winnaar in handen hadden?
Jan en Levi besloten hun eigen brouwerij op te richten, Brouwerij Stokhove, genoemd naar de buurt in Waardamme waar ze wonen. Daarnaast haalden ze hun diploma van brouwerij-ingenieur aan de Hogeschool in Gent.
Eerst werd een installatie gekocht met een capaciteit van 200 liter, waarmee lokale afnemers werden bediend. Elk weekend werd besteed aan het brouwen van de Tripel. Kleinschalig, maar genoeg om een uitnodiging te pakken te krijgen voor het bekende Brugse Bierfestival, georganiseerd door de BAB "Brugse Autonome Bierproevers". Wat de heren niet wisten, is dat er ook een wedstrijd aan verbonden was. Elke deelnemer kon meedoen aan de verkiezing van het beste bier, uiteraard na een uitgebreide proeverij.
Met de verkiezing tot beste bier door liefst 15.000 deelnemers ging de bal echt aan het rollen. De vraag naar de "Waardamse Tripel" oversteeg vele malen de capaciteit. Dat leidt tot een lastige kwestie: het bier moet eerst gebrouwd worden voor het kan verkocht worden (natuurlijk), maar om aan de vraag te kunnen voldoen moet eerst fors geïnvesteerd worden in extra capaciteit. De kost gaat ver voor de baat uit... Beide brouwers besloten de gok te wagen en de capaciteit drastisch uit te breiden, van 200 naar 1200 liter per week.
Ondertussen werd gevraagd aan buurman Jean Paul Proesmans of hij geïnteresseerd was om ook in het verhaal in te stappen. De drie musketiers begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Een pand werd gehuurd in de Akkerstraat te Waardamme en de bouw van een nieuwe brouwerij kon beginnen.
Pas eind juni 2015 kregen Jan, Levi en Jean Paul de toelating van accijnzen om te starten met brouwen op de nieuwe lokatie.
Ondertussen verdelen zij hun bieren niet alleen in België maar ook in Nederland via "bestebieren.nl".
Wie had ooit kunnen denken dat, wat begon als een jongensdroom zou uitgroeien tot een volwaardige ambachtelijke brouwerij.



"A craft brewery started up by two beer loving neighbours in 2011. We offer now a line of 7 classical Belgian beers and we’re currently developing a new more modern lines of beer under the brand Joe."
Adres: Akkerstraat 1H, 8020 Waardamme, West-Vlaanderen, Belgium
Stad: Waardamme
Route: Akkerstraat 1H
Postcode: 8020



op zoek naar gerelateerd: Brouwerijen Brugge, Brouwerij volle maan
Recensies
Aangenaam verrast, we hebben 6/8/2022 een rondleiding gekregen en degustatie van verschillende bieren gekegen . Dit was heel leuk . We komen zeker nog een terug . Doe zo verder.
Zeker een aanrader om eens een bezoekje te brengen. Lekkere bieren en vriendelijke mensen.
Heerlijke bieren en zeer toffe rondleidingen.
Lekkere, eigenzinnige bieren en een warme ontvangst!
Super ontvangst met lekkere bieren!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid