facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brouwerij De Plukker

Brouwerij De Plukker

Info

Bier, hop, brouwerij

Geschiedenis

De Plukker is gevestigd op het enige hopbedrijf in België dat een eigen brouwerij heeft. Bio-hopboer Joris Cambie en brouwer Kris Langouche sloegen in 2011 de handen in elkaar en startten samen deze artisanale brouwerij op het hopbedrijf van Joris. Hier worden enkel bieren gebrouwen met de eigen hop!

Al generaties lang teelt de familie Cambie hop op de Poperingse velden. In 1997 schakelden ze over naar een biologische teelt. Aangezien op het hopbedrijf uitsluitend bio-hop wordt geteeld, wordt die lijn ook doorgetrokken naar de brouwerij: alle bieren die hier gemaakt worden, zijn dus ook bio-gecertificeerd!

Naast de vaste bieren Keikoppenbier, Rookop en Tripel Plukker worden hier ook enkele seizoensbieren gebrouwen. Zo wordt er tijdens de hoppepluk een bier gemaakt met niet-gedroogde hop wat het bier een heel zachte smaak en bitterheid meegeeft. Vlak na de pluk volgt dan een extra gehopt bier waarin alle op het bedrijf geteelde variëteiten worden gebruikt.

Elke zaterdagnamiddag tussen 14u en 17u is de brouwerij open voor directe verkoop. Geleide groepsbezoeken zijn mogelijk op afspraak (via onze website www.plukker.be).



"In 2011 slaan biologische hopboer Joris Cambie en brouwer Kris Langouche de handen in elkaar. De familie Cambie teelt dan al generaties lang hop op de Poperingse velden en schakelt in 1997 al over op biologische teelt. Reden genoeg voor Joris en Kris om samen, op het hopbedrijf van Joris, een artisanale brouwerij te stichten.Het begin van De Plukker en zijn unieke verhaal!Dit is immers het enige hopbedrijf in België met een eigen brouwerij. Hier worden uitsluitend bieren gebrouwen met eigen hop. Alle bieren zijn dus ook bio-gecertificeerd.De brouwerij kan niet bezocht worden maar we verwelkomen je graag in de Plukker Pub, ons brouwerijcafé in het centrum van Poperinge nabij het Hopmuseum. Adres: Gasthuisstraat 69, 8970 Poperinge."
Adres: Elverdingseweg 14A, 8970 Poperinge
Stad: Poperinge
Route: Elverdingseweg 14A
Postcode: 8970



op zoek naar gerelateerd: joris cambie, de plukker keikoppenbier, brouwerij poperinge, keikoppenbier kopen, tripel plukker, brouwerijen, poperingse bieren, brouwerij watou
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Brouwerij Sint-Bernardus Brouwerij Sint-Bernardus 9 km Een hele toffe uitstap. Een aanrader.
Recensies
Bier is op z'n minst een proevertje waard. Artisanaal gebrouwd met eigen hop, en zeer vriendelijke mensen die bereid zijn om een uitleg te geven.
Ik ben grote fanaat van uw bieren
Zeer leuk en huiselijke rondleiding verzorgd door de hopkweker zelf, leuk op z'n west vlaams en lekker geproeft, ga zo door, en we komen nog eens aan op 'n 1e zaterdag vd maand, toppie
Het beste biologische bier! Lekker! Zeker en vast een bezoekje waard!
Goede rondleiding maar voor de chauffeur niets
Mooie ambachtelijke brouwerij. Gebruiken mooie producten.
Top bier, top mensen en top ervaring
fantastisch bier met goed verhaal
Jonge nieuwe brouwer. Biobieren
Super lekkere biobieren
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid