facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Briekeljong

Briekeljong

Info

speelplein, veurne

Geschiedenis

De animatoren van de speelpleinwerking Briekeljong staan in voor een vrolijke paasvakantie en een fijne zomervakantie! Ook dit jaar worden er op Briekeljong allerhande knotsgekke activiteiten georganiseerd!

Voor wie?
Kleuters van 2,5 jaar tot 6 jaar zijn welkom in de "bimba" kleuterwerking van ons speelplein Briekeljong. (We vragen wel dat de kleuters zindelijk zijn.)

Kinderen van 6 jaar tot 12 jaar kunnen zich uitleven op het grote terrein van speelplein Briekeljong.

Jongeren van 12 tot en met 15 jaar zijn welkom in de tienerwerking "Bivak". Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten. Let wel: bivakwerking is er enkel tijdens juli en augustus!

Waar?
Het speelplein bevindt zich op het Sportpark Will Tura, op het einde van de Noordstraat 146.

Sluitingsdagen tijdens speelpleinwerking:
paasvakantie:
paasmaandag 28 maart
zomervakantie:
21 juli / 15 augustus / 31 augustus

Openingstijden:
paasvakantie 29 maart t.e.m. 8 april
open ma. tot vrij.
7u30 - 18u
zomervakantie 1 juli t.e.m. 30 augustus
open ma. tot vrij.
7u30 - 18u

Kostprijs:
€ 5 per dag, vieruurtje inbegrepen.
Je zal na afloop van de vakantie een digitale factuur ontvangen.

Inschrijvingen:
Het is belangrijk de kinderen opnieuw in te schrijven voor het nieuwe jaar 2016 via de webshop.

http://www.veurne.be/inschrijven_briekeljong

Badges
We werken opnieuw met het badgesysteem:

Wie al een badge heeft van vorig jaar, vergeet deze niet. Deze badge is de volledige speelpleincarrière geldig. Deze 1ste badge is gratis, maar bij verlies wordt er €5 aangerekend voor een nieuwe. Met deze badge zal je kunnen in- en uitbadgen zodat we zeker weten welk kind aanwezig is op het speelplein en wie het speelplein heeft verlaten.
Kom je voor de eerste keer naar de speelpleinwerking, zal je badge klaarliggen na inschrijving via de webshop.
Dagindeling

”Wat doet mijn kind tijdens een dag op het speelplein?”,
Hieronder verwoorden we hoe een dag bij Briekeljong/ Bimba eruit ziet.


7u30 - 8u45 Vooropvang: vrij spel voor iedereen in de grote zaal
8u45 Start Bimba- en speelpleinwerking
12u Middagpauze (lunchpakket)
16u Vieruurtje
16u20 Show en afsluit van de dag
16u45 - 18u Naopvang: vrij spel voor iedereen in de grote zaal


Er worden verschillende activiteiten over de volledige dag gepland. Zo zijn er knutselactiviteiten, fantasiespellen, regelspelletjes, rustmomenten, …

Hebben de kinderen geen behoefte om mee te doen aan een spel, dan moeten ze dit uiteraard niet doen. Bij ons kunnen de kinderen kiezen wat ze doen, ze kunnen dan op verschillende zones spelen.

We vinden het belangrijk dat de kinderen genoeg drinken. We letten er dan ook op dat ze 's middags alles opdrinken. Kinderen hebben op elk ogenblik van de dag de mogelijkheid om een drankje van thuis op te drinken of ze krijgen een glaasje water van ons. Het vieruurtje voorzien wij.

Op regelmatige tijdstippen worden de kleuters begeleid naar het toilet.

De kinderen kunnen op elk moment van de dag terug opgehaald worden. Voor je kind is het wel prettiger om ten laatste 9u30 aan te komen en tijdens de show opgehaald worden.


Oudercontact en veiligheid:
Het is voor ons van het allergrootste belang om een goed contact met jou als ouder te hebben. Jij als ouder kent je kind beter dan wie ook. Voor ons is het zeer belangrijk om zicht te hebben op medicatie, allergieën… .

Veiligheid is een prioriteit. Wij proberen er voor te zorgen dat alles veilig verloopt. Zo hebben wij ons terrein afgesloten en zijn er steeds voldoende animatoren bij de werking. Het kleuterterrein is ook afgeschermd van het groot plein, zodat ze er in alle rust kunnen spelen.

De jeugddienst is steeds aanspreekbaar. Per werking is er ook een aparte hoofdanimator.

Bimba
Kleuters kunnen terecht op de Bimba werking vanaf de leeftijd waarop ze naar het kleuteronderwijs gaan. Wel vragen we dat jouw kind zindelijk is. Als een kleuter in het overgansjaar zit van het 3de kleuter naar het 1ste leerjaar, krijgt het kind (of de ouder) de kans om te kiezen tussen het groot plein of het kleuterplein tijdens de zomervakantie.

Bivak
Als een tiener in het overgangsjaar zit van het 6de leerjaar naar het 1ste secundair, krijgt de tiener (of de ouder) de kans om te kiezen tussen het groot plein of de tienerwerking tijdens de zomervakantie.

Het aanbod aan Bivak activiteiten wordt in de bivakbrochure uit de doeken gedaan. Midden mei wordt deze naar alle tieners uit Veurne gestuurd. Ze zal ook online, op deze website, verschijnen.



Organisatie en meer info:
Onze speelpleinwerking (Bimba, Briekeljong en Bivak) is een onderdeel van de EVA-vzw De Vleermuis. Binnen deze EVA-vzw vinden we ook het jeugdhuis De Doze terug (www.dedoze.be).

Jeugddienst Veurne

Noordstraat 140, Veurne

Jeugddienst: 058/33 55 71

Speelplein Briekeljong : 058/ 31 74 41

[email protected]

Adres: Noordstraat 146, 8630 Veurne
Telefoonnummer: 058/31 74 41
Stad: Veurne
Route: Noordstraat 146
Postcode: 8630


Openingstijden

Maandag: 07:30 - 18:00
Dinsdag: 07:30 - 18:00
Woensdag: 07:30 - 18:00
Donderdag: 07:30 - 18:00
Vrijdag: 07:30 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Webshop Veurne, Webshop recreatex Veurne, Veurne vrije tijd, Jeugddienst Veurne
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Vleermuis Jeugddienst Veurne De Vleermuis Jeugddienst Veurne 244 meter EVA-vzw De Vleermuis is een organisatie die instaat voor het beheer en de dagelijkse ...
Cultuur Veurne Cultuur Veurne 1 km De dienst Cultuur en Erfgoed, stad Veurne
Toerisme Veurne Toerisme Veurne 1 km Zeer mooie omgeving!!
Lokale Politie Spoorkin Lokale Politie Spoorkin 1 km De PZ Spoorkin verzorgt de basispolitiezorg in Veurne, Lo-Reninge en Alveringem. Dit ...
Zorgcentrum Veurne Zorgcentrum Veurne 1 km Via zijn meer dan 250 medewerkers staat het Zorgcentrum Veurne ten dienste, cliëntvri...
Dienstencentrum De Zonnebloem Dienstencentrum De Zonnebloem 2 km Oef goed afgelopen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid