facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Brico City Antwerpen

Brico City Antwerpen

Info

Bouwmarkt Brico Antwerpen - doe het zelf, decoratie, kerstdecoratie, drogisterij, ijzerwaren, verf, verlichting, sanitair, hout, tuin, elektriciteit, etc.

Geschiedenis

Geschiedenis
De geschiedenis van Brico begint in 1973 met de opening van het allereerste 'Bricocenter' in Schoten. Dit concept was revolutionair voor die tijd: een groot gamma producten voor de doe-het-zelver. Op een paar jaar tijd werd het aanbod enorm uitgebreid: van doe-het-zelfartikelen over tuinartikelen tot en met binnenhuis- en buitenhuisdecoratie, zo'n 50 000 verschillende artikelen. Ook het aantal winkels steeg gestaag. Brico telt nu 133 verkooppunten. Zo'n 80 winkels worden via franchising uitgebaat, de andere door Brico zelf.

De Brico winkels
Wat eerder uniek is voor deze sector: Brico zit zowel in stadskernen als daarbuiten en is steeds gebouwd volgens een specifiek concept, aangepast aan de directe omgeving. De winkeloppervlaktes variëren van 1.000 tot 10.000 m², steeds in functie van hun potentieel, de typische kenmerken van de omgeving en de verwachtingen van de klanten. De winkels in de stadskernen zijn over het algemeen kleiner dan die erbuiten. Hun aanbod is doordacht en aangepast aan de wensen van de stadsmensen. Het aanbod bestaat eerder uit artikelen voor kleine projecten en herstellingen. De Brico's buiten de stadskernen daarentegen beschikken ook over artikelen voor eerder grote projecten en hebben ook een afdeling voor de tuinliefhebber. Dit is het grootste verschil tussen de twee winkelconcepten. Maar stadskern of niet, de voornaamste doelstelling is dat ieder verkooppunt op zijn best beantwoordt aan de specifieke behoeften van de klanten.

De cijfers
Met zijn ervaring in de sector als voornaamste troef, slaagt Brico er steeds in zijn marktpositie te versterken. Als marktleider in de belgische doe-het-zelf markt, legt Brico de nadruk op de versterking van zijn efficiëntie, productiviteit en dus klantendienst. Het gaat er met name om de kosten eigen aan de verbouwing of opening van een winkel te drukken door de behoeften grondig te bestuderen en door rationeel tewerk te gaan. Ook de 'supply chain' werd van nabij bekeken. Na de reeds uitgevoerde aanpassingen aan de beheersystemen van de depots worden ook de logistieke werkmethodes bijgestuurd om het werk in de winkels te vereenvoudigen. Recent werd de logistiek gewaarmerkt volgens ISO 9001. Eveneens werden de interne procedures aangepast opdat de tijd tussen een beslissing inzake het aanbod en de concrete uitvoering ervan in de winkels, aanzienlijk korter wordt.

De uitbreiding
De uitbreidingsstrategie van Brico rust op twee pijlers. Enerzijds zullen nieuwe winkels geopend worden; anderzijds zal Brico de beschikbare oppervlakte van de reeds bestaande winkels uitbreiden. Met het vergroten van de verkooppunten komt Brico ook tegemoet aan één van de wensen van de klanten. Brico heeft dus een nieuwe formule ontworpen in de vorm van zeer grote doe-het-zelfzaken (gemiddeld 8000 m²) onder andere in Bierges en Froyennes.
Een ander fundamenteel element is de 'restyling' van bepaalde verkooppunten. De lay out van de winkels wordt regelmatig bijgewerkt zodat de verkooppunten aangenamer en klantvriendelijker worden. Het achterliggende idee is te komen tot een perfecte verhouding tussen het aanbod en de manier waarop dit aangeboden wordt enerzijds en de doelgroep anderzijds. Het concept van elke winkel werd grondig bestudeerd in functie van de directe omgeving en het type bewoners maar ook in functie van het imago dat Brico zijn winkels wil geven. Niet enkel de merchandising mix maar ook de presentatie ervan moeten afgestemd worden op het koopgedrag van de klanten. Met andere woorden, de winkels worden efficiënter en overzichtelijker zodat de klant makkelijk vindt wat hij zoekt.

De producten
Wat de 'rekken' betreft heeft Brico er vaart achter gezet. Het aanbod telt nu meer dan 50 000 artikelen tegenover 12 000 zo'n 20 jaar geleden. Brico differentieert zich met 3 eigen merken : 10.000 artikelen worden voorgesteld onder 3 verschillende labels :
Base Line is een eerste prijs aanbod dat een kwaliteitsniveau waarborgt.
Sencys en de lijn Sencys Excellence heeft een kwaliteitsniveau vergelijkbaar met dat van grote merken, aan een lagere prijs.
Central Park en de lijn Central Park Excellence is een gespecialiseerd assortiment in tuinartikelen en beantwoordt aan dezelfde kwaliteit-prijscrietria als Sencys.
Het aanbod van deze drie merken wordt ook elk jaar uitgebreid. Daardoor heeft Brico van elk product minstens drie verschillende merken in huis. Van bij het begin was het de bedoeling om producten aan te bieden tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Doe-het-zelf blijft de core business van Brico maar in de loop van de tijd werd het aanbod ook aangepast aan de wensen van de klant. Zo nemen tuinartikelen een steeds grotere plaats in het aanbod. Brico is ook steevast van plan deze afdeling verder uit te bouwen.

Van bij zijn oprichting is Brico trouw gebleven aan het basis concept van de Doe-het-zelfzaak. Een verstandige keuze, zo bleek achteraf. De woning en de tuin zijn vandaag belangrijker dan ooit. De verbetering van de kwaliteit van het gebouw en de renovatie, zijn twee bijzonder actuele thema's. Anderzijds stelt men ook vast dat een grotere groep mensen steeds meer van hun vrije tijd, besteedt aan doe-het-zelfactiviteiten in de ruimste zin van het woord. Deze evolutie in het gedrag van de klant heeft onvermijdelijk gevolgen voor het aanbod Brico, dat nu technisch meer geavanceerde producten kan aanbieden voor grote werken. De markt van de decoratie ontwikkelde zich tot een echte groeimarkt. Beter doordacht en gesofistikeerder dan eerst is de markt van de decoratie nu uitgegroeid tot een volwaardig marktsegment!

De diensten
Niettegenstaande Brico een allround aanbod heeft, blijft het zich toch hoofdzakelijk als doe-het-zelfspecialist profileren door zijn klanten ook een uitstekende service te bieden. Zijn doel is de klant te begeleiden bij het kiezen van een product. Een vlotte inrichting van de winkel waarbij de klant direct vindt wat hij zoekt, is bijzonder belangrijk. Bovendien biedt Brico talrijke raadgevingen aan zijn klanten, o.a. via verklarende panelen en de 'Info Balie' in de winkels, via de 67 bricofiches, de raadgevingen op de Internet site en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen in de school voor doe-het-zelvers.

Adres: Nationalestraat 127, 2000 Antwerpen
Telefoonnummer: 034752263
Stad: Antwerp
Route: Nationalestraat 127
Postcode: 2000


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:30
Dinsdag: 09:00 - 18:30
Woensdag: 09:00 - 18:30
Donderdag: 09:00 - 18:30
Vrijdag: 09:00 - 18:30
Zaterdag: 09:00 - 18:30


op zoek naar gerelateerd: Brico Antwerpen openingsuren, Brico open op zondag, Brico City Gent, Openingsuren Brico Wilrijk, Brico antwerpen vuurwerk, Brico Plan-It, Brico Plan-It Antwerpen, Brico Borsbeek
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
One Seed / More than one One Seed / More than one 502 meter "We are More than One™.We use strategy and design to define future experiences f...
RM Branding RM Branding 550 meter RM Branding heeft alles in huis om krachtige video's te maken. Voor ons bedrijf maakt...
Novia Novia 577 meter Goede ontvangst, kwalitteitsvolle artikelen,direct meeneeembaar uit showroom,vlotte s...
Retour Retour 848 meter
Intensity Perfumes Intensity Perfumes 875 meter Ik heb hier de zaligste parfums van Antwerpen gevonden! Vandaag kreeg ik zelfs een ha...
Bax Music Bax Music 911 meter Vriendelijk personeel dat je graag wilt helpen. Goed advies en bieden verschillende o...
Guillory Jewelry Guillory Jewelry 955 meter Guillory Jewelry is for those who enjoy the essence of luxury fashion. For the bold w...
De Plantage De Plantage 1 km Mooie zaak, en maakt prachtige boeketten!
Ijzerwaren Van Raemdonck & Co NV Ijzerwaren Van Raemdonck & Co NV 1 km Vandaag bij van Raemdonck en co alles gevonden wat we nog te kort kwamen om succesvol...
Gereedschappen Berdal Gereedschappen Berdal 2 km Nog een oude gereedschapswinkel waar je alles kan krijgen voor de Dhz tot profs. Zeer...
Nyra Coffee Nyra Coffee 2 km (H)Eerlijk Koffie Merk
LUXUS DERMA LUXUS DERMA 2 km LUXUS DERMA is een distributeur van toestellen en producten voor de Schoonheidssector...
Den Tuin Den Tuin 2 km Kielsevest 25, 2060 Antwerpen
Retailhub Retailhub 2 km Het grootste retail kenniscentrum in de Benelux. Permanent 1250 m2 aan toegpaste inno...
Hubo Hubo 2 km
Phyt Phyt 2 km Super leuke plek om zowel planten als boeken over planten, tuinaccessoires en andere ...
The Plant Corner The Plant Corner 2 km Toffe plantenwinkel met verschillende speciale plantjes en potjes. Altijd leuk om een...
Recensies
Veel diverse keuzes , niet al te groot !
Snoepwinkel voor volwassenen. Beetje klein en er zijn vrij veel alternatieven natuurlijk. Ondanks de concurentie toch stevig geprijst... toch maar 3 sterren om de anderen ook een kans te geven.
Altijd goed geholpen geweest. Meneer met lang haar heeft veel verstand van de winkel en de 2 jongedames toveren altijd een glimlach op mijn gezicht!
Behulpzaam personeel.
Als je een standaard sanitaire koppeling van dian 15 nodig hebt, moet je veel chanse hebben dat het in het schab ligt. Zal waarschijnlijk door corona zijn!
Jaren klant bij deze zaak vandaag mocht ik ineens met klein hondje niet meer binnen. NUEUWE CORONA REGEL zeggen wat duidelijk niet waar is, vind het erg jammer maar ik geraak mijn geld ergens anders ook kwijt. Dus bij deze een klant minder.
Vrij dure winkel
Perfecte service
Top alles in orde!!
Top service, kan daar altijd terecht met mijn vragen. Zeker een aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid