facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BottleFest

BottleFest

Info

Bottlefest: het enige echte wijnfestival, waar wijn, food en geweldige live muziek centraal staan!

Geschiedenis

Kom aan het Kasteel van Beersel genieten van meer dan 70 internationale wijnen, 5 cullinaire foodtrucks en 6 swingende live bands.
Niet te missen!

Alle info op www.bottlefest.be !



"Het kasteel is gesloten tijdens de maanden januari, februari en december. Vanaf maart opent het kasteel opnieuw zijn poorten in het weekend. Voor meer openingsdata surf naar de website van Visit Beersel.Ter plaatse betalen enkel via Bancontact, VISA of Mastercard. No cash!"
Adres: Albert Vaucampslaan 110, 1654 Beersel
Stad: Beersel
Route: Albert Vaucampslaan 110
Postcode: 1654


Recensies
Herbeleef de ruwe middeleeuwse realiteit. Deze burcht is deels gerestaureerd, met ommegang en digitale gids en historische expositie. Leer hoe de verdediging van een burcht uit verschillende fases bestond, met ophaalbrug, valhekken, tegenrichting draaiende trappen, schietgaten en afvoer voor de kokende olie na het frietjes bakken,... of zo iets
Heel mooi kasteel in een mooie omgeving. Leuk om het te bezichtigen. Uitleg krijg je op papier of via een barcode.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Mijn favoriet kasteel al sinds ik met school op bezoek ben geweest. En natuurlijk ook dankzij mijn favoriet suske en wiske album. Grappig genoeg blijken de personage van het album echt bestaan te hebben, de van wittems en van kleef. Zeer, zeer mooie burcht van de 14e eeuw die 10 jaar geleden een tweede restauratie heeft ondergaan. De burcht is nu in bezit van 'de vrienden van het kasteel van beersel'.
Mooi kasteel om met de kids te bezoeken. Neem je gsm mee, hier en daar zijn er infoborden waar je via een qr code een geluidsfragment kan horen. Heel leerrijk
Voor wie van historiek houd is het een echte aanrader en van boven uit heb je een heel mooi uitzicht. Echt de moeite waard om te bezoeken!
De Heren van Beersel werden voor het eerst vermeld in de tweede helft van de 12e eeuw. Hun kasteel was bij oorsprong waarschijnlijk niet meer dan een houten of stenen donjon, omgeven door een ronde vijver. De eerste heer van Beersel die bij naam bekend was, was een Godfried van Hellebeke in het begin van de 14e eeuw. Hij bouwde het kasteel van Beersel dat tevens een vooruitgeschoven voorpost was voor de verdediging van de stad Brussel en dat de grenzen van het hertogdom Brabant moest beschermen tegen het graafschap Henegouwen. In 1356-57 brandde zijn kasteel af tijdens de Successieoorlog van het hertogdom Brabant, maar het werd snel heropgebouwd. Het kasteel van Beersel kan tegen een kleine vergoeding worden bezocht.
Mooi kasteel, zeker omdat het vermeld wordt in een steengoede Suske en Wiske. Je kan zelf rondwandelen in de ruïne, maar elke toren trekt wat op de andere. De trappen in de torens zijn ook een oefening in balanceren. Niet aan te raden voor mensen die allergisch zijn voor duiven. Er zijn er genoeg aldaar en zij gebruiken de wc’s niet!
Is groot verschil met vroeger. Vroeger was het een hoop stenen, nu is het te bezoeken waard. De inkom varieert van 1,00 € tot 3,00 €. Het is een kasteel/burcht met rondom water met veel karpers erin. In de nabijheid heeft men ook het restaurant en de brouwerij de 3 Fontijne die zeker ook de moeite waard is om te bezoeken.
Zeer mooi Kasteel op een prachtige locatie. De inkomprijs is redelijk attractief. Er is ook een zeer aangename café / Taverne aan de parking / ingang van het kasteel. Zeker eens de moeite waard om te bezichtigen.
Omdat ik er toevallig was... Mooi om eens te zien, maar niets meer. Hou niet van QR-codes dus geen gebruik van gemaakt, gewoon rondgekeken. Altijd leuk om rond te kijken in kasteel, maar voor mij persoonlijk geen topper.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid