Bossuyt Bvba Algemenbe bouwonderneming en pleisterwerken
Het verhaal van de NV Bossuyt uit Torhout startte op 1 maart 1959 toen Oswald Bossuyt op 22-jarige leeftijd besloot om als stukadoor een eenmanszaak op te starten. Het is een typisch Vlaams, zeg maar West-Vlaams verhaal. Of hoe een noeste werker via de fiets en de steekkar een bedrijf uitbouwde dat nu een 50-tal medewerkers telt en uitgroeide tot een vaste waarde in de bouwsector. Pleisterwerken, nieuwbouw, verbouwingen, projectontwikkeling, het maakt allemaal deel uit van het aanbod van het moderne bouwbedrijf dat Bossuyt NV nu is.
Oswald Bossuyt werd op 14 oktober 1936 geboren in een landbouwersgezin waar werken het credo was. Vanaf zijn veertiende leerde hij de stiel van stukadoor. Oswald huwde op 3 mei 1958 met Mariette Vanhooren en zette op 1 maart 1959 zijn eerste zelfstandige stappen in de bouwnijverheid. Logischerwijze werd dat de sector van de pleisterwerken. Zwaar werk en vuil werk. Maar Oswald draaide daar zijn hand niet voor om. In het begin trok hij per fi ets naar het werk en ook de steekkar was hem niet vreemd. Een bescheiden begin dus maar in 1970 telde het bedrijfje toch al vijf werknemers.
Arbeidsongeval
Contradictorisch genoeg kwam het bedrijf in een stroomversnelling terecht nadat Oswald op 29 januari 1970, in het toenmalige vakantiecentrum ‘Zon en zee ‘ in Westende, van zestien meter hoog naar beneden viel. Actief meewerken, zat er niet meer in. Dus bouwde Oswald zijn bedrijf verder uit. De gunstige economische conjunctuur en zijn doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat de onderneming binnen de vijf jaar dertig personeelsleden te werk stelde. Dat leidde dan weer tot het aanwerven van een eerste bediende, Rik Masschelein, nu doorgegroeid tot medezaakvoerder. En ondertussen kwam men overal in het Vlaamse (pleister)land de firma Bossuyt tegen. Het AZ Sint-Jan in Brugge, het AZ Pellenberg in Leuven en de LNG terminals in Zeebrugge zijn enkele in het oog springende realisaties maar Bossuyt bleef zijn roots trouw en ‘plakte’ ook voor de kleine man. In de jaren tachtig noopte de crisis het bedrijf er zelfs toe de buitenlandse markt op te trekken: West-Duitsland, Oost-Duitsland en Frankrijk werden ontgonnen.
Van pleister tot mortel
De tandem Bossuyt-Masschelein bleef vlot rond draaien en crisis of geen crisis, er werd begin de jaren tachtig gestart met een afdeling algemene bouwwerken. Het begon met het verbouwen van enkele huizen maar na de verbouwing van de pastorie in Handzame werd hoger gemikt. Net als de afdeling pleisterwerken haalde men ook hier werken in de openbare sector binnen.
Johan …Ruben en Thomas
Vanaf 1980 deed zoon Johan zijn intrede in het bedrijf. Hij begon als stukadoor of ‘plakker’. Na tien jaar werfervaring gaf vader Oswald beetje bij beetje de fakkel door en verhuisde Johan naar de burelen. Toeval of niet, begin de jaren negentig werd ook met projectontwikkeling gestart: bouwgronden en panden werden opgekocht en er werd gebouwd, verbouwd of heropgebouwd. Ook hier werd een referentielijst opgebouwd om u tegen te zeggen. Door de groei van de afdeling algemene bouwwerken en de projecten, werd de aanwerving van een aantal kantoorbedienden noodzakelijk. Die zorgen ondertussen mee voor de stabiliteit van het bedrijf. Net als vader Oswald betrekt ook Johan zijn zonen, Ruben en Thomas, bij de uitbouw van het bedrijf. Samen met de verhuis, officieel ingehuldigd op 3 juli 2009, naar nieuwe kantoorgebouwen, moet die derde generatie de firma ademruimte geven voor de toekomst. Op 28 oktober 2008 overleed Oswald Bossuyt, de oprichter van het bedrijf.
Traag maar zeker groeien
“Elk jaar willen we wat groeien zonder te grote risico’s te nemen “, zegt zaakvoerder Johan Bossuyt. “Traag maar zeker. Investeren in bekwaam personeel blijft een van onze hoofddoelstellingen. Wij bieden onze werknemers dan ook de kans om zich te ontplooien en mee te groeien met en binnen het bedrijf tot een functie met verantwoordelijkheid. Zo bouwen wij onze ervaring en knowhow op.” “Wij willen ons als team en familiebedrijf verder blijven profileren als een KMO van het gezonde boerenverstand. Een woord is een woord, is nog een uitspraak die heilig is. Zeker als het om klanten of leveranciers gaat.”
Bouwen op maat
“Ook de bouwsector ontsnapt niet aan de veranderde mentaliteit van de mensen. Klanten zijn veel veeleisender geworden dan vroeger en als het kan, mag het vandaag klaar zijn in plaats van morgen. Bouwen op maat en naar de wensen van de klant, binnen hun budget en de afgesproken uitvoeringstermijn is dan ook onze opdracht. Klantenbegeleiding is met andere woorden een absolute noodzaak geworden in het bouwproces.”
Toekomstvisie
Onze doelstelling bestaat er dan ook uit om tegen een verdedigbare prijs, specifieke verwachtingen in te lossen naar wens en op maat van de klant, en dit tot algehele tevredenheid en binnen de afgesproken uitvoeringstermijn. Klantenbegeleiding is een elementaire noodzaak in het bouwproces.
Met dergelijke visie moet de BVBA BOSSUYT in staat zijn een vaste waarde te blijven binnen de bouwsector.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid