Boerse Poort vzw - volkstuin in Gent - www.boersepoort.org
De Boerse Poort bestaat uit de Akker (moestuinen), de tuinkamers (groepstuinen) en het Kot (ontmoetings- en werkplek). De volkstuin sluit aan bij de Gentse woonwijk Brugse Poort/Malem en ligt naast het natuurgebied de Bourgoyen.
>De Akker
Op de akker komen een vijftigtal tuintjes van verschillende grootte. Deze worden verhuurd aan mensen die op ecologische wijze groenten, kruiden en kleinfruit willen telen.
De akker zal gebruiksklaar zijn in het voorjaar van 2013. Wie graag een tuintje wil komt naar een van de drie infomomenten in Trafiek in februari of maart. Daar kan je je kandidaat stellen, bij meer dan vijftig kandidaten houden we een loting.
data infomomenten:
zaterdag 11 februari, om 15u in Trafiek
zondag 19 februari, om 15u in Trafiek
woensdag 7 maart, om 20u in Trafiek
>De Tuinkamers
In het bosrijke gedeelte aan de waterkant is er ruimte voorzien voor tuinkamers. Hierin kunnen groepen aan de slag die projecten doen rond tuinieren, groen in de stad, stadslandbouw of …
Wie graag een tuinkamer wil dient hiervoor voor 02/02/2012 een projectaanvraag in bij de Boerse Poort.
Een fiche vind je op onze website, of kun je vinden in Trafiek.
>Steun de Boerse Poort!
sinds december 2010 is een gemotiveerde groep vrijwilligers aan de slag om de nieuwe volkstuinen vorm te geven. We zijn ondertussen een vzw, hebben ons georganiseerd in verschillende werkgroepen en houden maandelijks een algemene vergadering.
Maar er is nog veel werk! Helpende handen, hoofden en harten blijven meer dan welkom. Naast meewerken in de WERKGROEPEN zijn er nog veel kansen om de Boerse Poort vooruit te helpen.
op vrijdag 2 maart houden wij ons eerste grote BENEFIET bij de Vieze Gasten.
Van 16 tot 29 juli bouwen wij ons KOT; dit mooie, goedgeïsoleerde schepsel in houtskelet bouwen wij zelf (met professionele begeleiding). Geef een seintje als hier graag aan deelneemt.
ONZE VISIE
>de boerse poort is ecologisch
De akker en de tuinkamers worden op ecologische wijze onderhouden door onze tuiniers. Het verbouwen van het land gebeurt dus zonder diepe grondbewerking, met maximale bodembedekking. Compost en humus vormen de basis voor een voedingsrijk bodemleven voor het telen van groenten. We doen het zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen en willen geen bewerkingsmethode die de bodem en het milieu uitputten.
We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in en rond onze tuinen. Lokale soorten mee in stand houden draagt daar toe bij. Ook de aardpeer is een toffe peer!
Wij stellen ons als doel om de nodige kennis over ecologisch tuinieren en natuur aan te bieden aan de tuiniers en de bezoekers. Tenslotte is tuinieren een zeer aangename manier om zelf te voorzien in gezonde korteketenvoeding.
>de boerse poort is er voor de buurt
We zijn een volkse tuin die openstaat voor iedereen. De organisatie van de boerse poort gebeurt door buurtbewoners. Ter plekke voorzien we ruimte en makerij/logistiek voor ontmoeting, samenwerk en plezier. Door gemeenschappelijke activiteiten te organiseren werken wij mee aan een rijker sociaal weefsel.
Wij willen stadslandbouw, lokale productie en natuur mogelijk maken in de buurt. (Geveltuinen, ruilmarkten, samen prutselen…)
Wij engageren ons ook om van onze plek een mooie en gezellige omgeving te maken voor allen. De tuiniers onderhouden zelf hun stukje akker of tuinkamer maar willen het voor iedereen mogelijk maken te genieten van de boerse poort.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid