facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis
Adres: Jules Moretuslei 229 , Wilrijk 2610, BE
Telefoonnummer: 03 740 36 60
Stad: Wilrijk
Route: Jules Moretuslei 229
Postcode: 2610



op zoek naar gerelateerd: bnp paribas fortis aanmelden met kaartlezer, icoon bnp paribas fortis, bnp paribas fortis easy banking, bnp paribas fortis mechelen, bnp paribas fortis antwerpen, bnp paribas fortis brussel, bnp paribas fortis gent, bnp paribas fortis nieuwsbrief
Recensies
Gisteren uitstekend geholpen door een medewerkster in het kantoor. Mocht dezelfde dag nog komen omdat ik met het digitaal bankieren een dringend probleem ondervond. Bedankt!
Na de zoveelste blunder hebben we besloten al onze rekeningen bij de BNP weg te halen. Vorige week alles afgesloten en volledige saldo overgezet naar de concurrent. Wat blijkt? Na een week is mijn geld nog steeds niet doorgezet naar mijn nieuwe bankrekening en is het dossier nog 'in behandeling', terwijl de rekeningen op easy banking al verdwenen zijn. Bovendien zijn ze telefonisch niet te bereiken en in het kantoor van Wilrijk wordt je afgesnauwd. De telefonische klantendienst kan tot mijn grote ergernis niet helpen en zullen het doorgeven aan de betrokken diensten... Kantoor Wilrijk dus! En daarmee is de cirkel weer rond. Schrijnend!!
Verschrikkelijke dienstlevering en gewoonweg onkunde en boertigheid ten top. Vreemd dat de hoofdzetel dit filiaal niet wat meer doorlicht en achter de klantgerichtheid polst, ze zouden nogal verschieten. Kortom wegblijven hier
2 keer geprobeerd te bellen. 1st keer 48 minuten gewacht en opgegeven. 2de keer 32 minuten gewachten en er werd aan de overkant opgenomen en onmiddelijk terug afgehaakt. Verspil de tijd van de mensen niet.
Onvriendelijke ontvangst, norse afhandeling van 'n dossier, afspraken worden niet nagekomen terugbellen duurde 3dagen Het lijkt of het personeel daar tegen hun zin werkt. Vroegere jaren was dit een top filiaal waar nu helaas niets van service meer van overschiet.
Het is niet meer mogelijk uw bankinstelling aan de telefoon te krijgen. Alles gaat via een callcenter, qua klantvriendelijkheid is deze bank ferm achteruit gegaan. Van bij mijn geboorte werd een rekening opengedaan bij de voormalige ASLK, 61j geleden, het verschil van klantenservice is enorm. Er is ook een extra obstakel... een bepaalde persoon die als filiaalhouder zodanig moeilijk doet om maar niet te moeten toegeven dat hij niet van alles voldoende kennis heeft. Ben je klant in zo een filiaal dan ben je gesjosd. Ik publiceer de naam niet openbaar, maar diegene die het me vragen krijgen hem direct.
Ni vriendelijke en ze helpen ni zo goed fb of spelletjes op gsm is beter
Als bedrijf en meer dan 20 jaar klant moet je nu een contract aangaan en betalen om iemand van het kantoor te kunnen spreken.
Als je 2 weken zonder geld gezet wilt worden omdat er een "klein foutje is met uw adreswijziging" zeker een aanrader
Zeer tevreden.Op afspraak. Vriendelijke ontvangst. Alles afgerond. Een kantoor met persoonlijke aanpak. Dikke aanrader
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid