facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bloemen de Goede bvba

Info

Bloemen, planten, Bloemstukken, Boeketten

Geschiedenis

Wij zijn een familie bedrijf dat bijna 60jaar bestaat.

Stichter van Bloemen Expres de Goede, later Bloemen P. de Goede.

Vader kwam als 7-jarige samen met zijn ouders rond 1935 naar België. Zij waren bloembollenkwekers, in de omgeving van Beverwijk (Nederland). In de crisisjaren dertig kwamen zij hun geluk beproeven met de beste bloembollen in België, in de polders boven Antwerpen in de streek rond "de blauw hoef" Zandvliet. Zij vestigden zich in Lillo. Aanvankelijk met groot succes.
Kort voor de grote wereldoorlog waren de bloembollenvelden rond Zandvliet een toeristische bezienswaardigheid: vele mensen kwamen met den boerentram vanuit de stad (Antwerpen) naar Zandvliet om in het voorjaar die bloemenpracht te bewonderen. Bij bloembollen teelt moet de bol éénmalig tot bloei komen.



Door de oorlog en het wegvallen van de export werd overgeschakeld op snijbloementeelt van bolgewassen voor de binnenlandse markt. Na de bevrijding werden nieuwe variëteiten gekweekt en naar België ingevoerd.
Reeds op zeer jonge leeftijd ging vader met de tram bloemen leveren op de veiling van Antwerpen in de Kievitstraat. Voor de extra bloemen had vader klanten bij de grote bloemenzaken in de stad Antwerpen. Zij kregen hun bloemen na de veiling uren thuis geleverd.
Een belangrijke klant was Floralia aan de Mechelsesteenweg. Jacques De Graaf was een toonaangevend florist voor en tijdens de 2de Wereldoorlog De Antwerpse floristen waren dat allemaal, zij waren ook betrokken bij de oprichting van Fleurop België in de jaren 20. Zij kenden toen al reeds het "bloemen-met-moederdag-idee" op 15 augustus.
Oudere mensen herinneren zich zeker nog het legendarische Antwerpse bloemenbal dat meer dan 65 maal elk jaar werd georganiseerd. Na het leveren van de bloemen bleef vader in de namiddag bij Floralia werken. Daar leerde hij de knepen van het bloemenvak. Hij had al begrepen dat er veel geld te verdienen viel, wanneer je het vak goed meester was.
Thuis op het familiebedrijf werkte hij samen met 3 broers en 2 zussen, daar was de mogelijkheid om het ver te brengen zeer klein. Verschillende belangrijke klanten van Floralia woonden in Brasschaat. Reden genoeg om in het jaar 1952 zelf een bloemenzaak te starten en dit aan de Bredabaan 284 te Brasschaat .

Opvolger en huidig zaakvoerder "de Goede Bloemen bvba"

Geboren en getogen in Brasschaat
Kreeg het bloemenschikken met de paplepel ingegoten.

Opleiding:

Florist praktijkkennis van vader op zoon
Handelsstudies.
2 jaar avondleergangen, patroonsdiploma ACEBE Antwerpen. (middenstandsopleiding)
2 jaar avondleergangen talen: Frans, Engels en Duits.
Laureaat eerste lichting FLORADEMIE. Eindwerk St.Truiden juni 1991 (meesteropleiding)
Sinds april 1971 werkzaam bij Bloemen P. De Goede als zelfstandig medewerker, vanaf 1januari 1989 zaakvoerder Bloemen P. de Goede. Op 30 april 1998 hoofdaandeelhouder en zaakvoerder de Goede bloemen bvba.


De 3de generatie de Goede

Kreeg het bloemenvak ook mee met de geboorte en besliste op 14-jarige leeftijd in het voetspoor te treden van zijn vader en grootvader.

Opleiding:

4 jaar algemene studies tuinbouw aan het PITO te Stabroek, de Land- en tuinbouwschool waar zijn grootvader ook enkele jaren school liep. 3 jaar Bloemensierkunst aan het PITO te Mechelen. 3 jaar Florale vormgeving in Houten bij Utrecht in Nederland. Een extra jaar Meesterbinder bij Green acdemy



"IntroductieZeg niet zomaar bloemenwinkel tegen De Goede Bloemen in Brasschaat. Want de speciaalzaak is gericht op beleving. U bestelt er unieke stukken, én haalt er zelfs een bloemetje uit de muur. We hebben een mooie grote bloemen automaat.Voor ons is beleving de manier waarop we onze zaak presenteren naar de klant toe; doormiddel van de bloemen en planten op een artistieke manier te decoreren, wij werken met verschillende geuren lampe berger, de. ook hoort u altijd klassieke meesterwerken beethoven,chopin, enzo…Wat biedt De Goede Bloemen mij?“De Goede Bloemen is een bloemen- en plantenwinkel voor particulieren en bedrijven. U komt bij ons langs, of bestelt online. Onze bloemen zijn van topkwaliteit. 8 dagen van versheid"
Adres: Bredabaan 288, 2930 Brasschaat
Telefoonnummer: +32(0)36518440
Stad: Brasschaat
Route: Bredabaan 288
Postcode: 2930


Openingstijden

Maandag: 08:30 - 18:30
Dinsdag: 08:30 - 18:30
Woensdag: 08:30 - 18:30
Donderdag: 08:30 - 18:30
Vrijdag: 08:30 - 18:30
Zaterdag: 08:30 - 18:30


op zoek naar gerelateerd: bloom brasschaat, bloemenwinkel bredabaan, bloemenatelier baccara brasschaat, bloemenwinkel ekeren, orangerie brasschaat bloemen, bloemen winkel antwerpen, orangerie bloemen, bloemen leveren aan huis brasschaat
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Inksideout Inksideout 153 meter Joyce werkt zeer accuraat en zorgzaam. Goed op tijd een afspraak maken! Omdat haar ...
Atelier voor muziek Jhemela voor liefhebbers vzw Atelier voor muziek Jhemela voor liefhebbers... 401 meter Tof voor jong en oud!
DJ Peter DJ Peter 527 meter feestje ? op zoek naar een DJ in Brasschaat en omstreken ?
Bloemenatelier Baccara Bloemenatelier Baccara 559 meter Geen rode azalea's op Valentijn. Hoe jammer.
Orangerie by Dean Orangerie by Dean 639 meter Elk jaar opnieuw een indrukwekkende kerstwinkel voor luxueuze geschenken en decoratie
Prodigio Prodigio 1 km WORKSHOPS Decoratieve Interieurschilderijen op maat - geen ervaring vereist - stap-v...
BLOOM Brasschaat BLOOM Brasschaat 2 km Momenteel kleine shop omdat je langs de zijkant binnen moet en langs de voorkant naar...
Horror Fx Horror Fx 2 km Welcome to my nightmares where I present to you my creatures from hell
Flowers R me Flowers R me 2 km Anja was zeer behulpzaam tijdens het brainstormen over de bloemen en aankleding voor ...
Studio Dada Studio Dada 3 km Miskend en toch zeer merkwaardig- verdient meer aandacht
Blue Ball Blue Ball 3 km Leuke baan, vriendelijk personeel. Betalen gaat oer game ipv op tijd.
Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord 3 km Goede school, gemotiveerde leerkrachten!
Speelplein Kwik Kwak vzw - Brasschaat Speelplein Kwik Kwak vzw - Brasschaat 3 km Toffe bende vrijwilligers!
Atelier Creante Atelier Creante 4 km Zeer goede en gulle docente. Gezellige sfeer.
Dienstencentrum Maria-ter-Heidehove Dienstencentrum Maria-ter-Heidehove 4 km Super lekker eten, heeeeeeeel vriendelijk personeel en vrijwilligers, een gevoel van ...
De Limonadefabriek De Limonadefabriek 4 km Lievelingsverdriet, als je midden in je verdriet zit zie je niet dat het ooit draagli...
Recensies
Ik kan alleen maar beamen dat Dirk, bloemen en planten van topkwaliteit verkoopt. Dat merk je trouwens aan hoe gepassioneerd hij erover verteld. leuk dat de kids telkens weer een klein bloemetje krijgen.
Super leuke winkel , passie en de mooiste boeketten , altijd vriendelijke service . Een zaak naar mijn hart , toffe bloemenmuur voor na de openingsuren wat ook zeker een handige surplus is !
Teleurgesteld over de manier hoe ze klanten ontvangen. Klantvriendelijkheid was er niet en bovendien word er vies gekeken naar kinderen, dit terwijl ze overal afbleven en braaf gewoon een mooi bloemstuk aan het kiezen waren.
Als trouwe klant kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat wij steeds geruime tijd genieten van hun bloemstukken. Passie herken je onmiddellijk!
Creatieve, vriendelijke en professionele bediening. De bloemstukken zijn creatief, kunst, innovatief, origineel en vernieuwend. Je vindt hier iets voor alle leeftijden en smaken. Kwaliteit is heel hoog door de overlevering van vader 1ste generatie op zoon 2de generatie en de overlevering van de vader 2de generatie op de zoon 3de generatie en dit in combinatie met de hoogstaande opleiding en kennis van de zaakvoerders. De verhouding tussen ontwerp, prijs en kwaliteit is eerlijk en correct.
Altijd veel keuze in verse bloemen die lang mooi blijven. Vriendelijke bediening. De bloemen uit de muur zijn al superveel een redding geweest. Wij gaan enkel hier nog bloemen kopen.
Steeds prima service, originele bloemstukken en decoratie ideeën en hoge kwaliteit. Mijn favoriete bloemenzaak ondertussen. Prijs/Qualiteit
Al generaties lang de beste bloemen die je kan vinden. Je kan ze weken lang houden. Zeer vriendelijk personeel en helpen je steeds goed verder.
Top bloemen. Heeft een mooi kerststuk gemaakt voor mijn zaak. Zijn zo gepassioneerd bezig met hun vak.
Mooie bloemstukken. Vriendelijke service. Optie tot kopen van bloemen in een automaat buiten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid