facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Blankenberge Bruist Culinair: GIN + KOK

Info

Live cooking door Blankenbergse chefs, Proef je favoriete Gin en ontdek meer dan 200 speciale gins.

Geschiedenis

Dat Blankenberge op talrijke vlakken heel wat te bieden heeft is voor de inwoners van de badstad niks nieuws. Daarenboven zijn ook steeds meer toeristen en tweedeverblijvers overtuigd van de vele troeven en kwaliteiten van Blankenberge. De blijvende instroom van nieuwe inwoners, het stijgend aantal tweedeverblijvers en de toeristische aantrekkingskracht van de stad zijn daar uitingen van.

Het blijft echter nodig om promotionele inspanningen te leveren om het kwaliteitsimago van de stad verder te versterken en uit te bouwen. Blankenberge stevig in de markt zetten als ‘sterk kwaliteitsmerk’ is één van de doelen die het stadsbestuur zich stelt. Aan het bereiken van dat doel wordt op alle vlakken hard gewerkt, onder meer door sinds geruime tijd de erfgoedtroeven van de badstad uit te spelen in de promotie.

“Met het nieuw project ‘Blankenberge Bruist … culinair’ willen we specifiek de vele culinaire troeven van Blankenberge in de spots te zetten. Onze badstad kent een onwaarschijnlijk grote concentratie van goede restaurants, waarvan velen zelfs tot de absolute topklasse behoren. Daarnaast herbergt onze stad een groot aantal producenten van artisanale culinaire producten. Blankenberge mag daar best trots op zijn. Het project ‘Blankenberge Bruist … culinair’ wil een instrument zijn om de stad verder te profileren en te promoten als ‘gastronomische place to be’. Het project wil de Blankenbergse restauranthouders, chefs en artisanale producenten een podium geven om hun culinaire expertise te etaleren.”

Om dit project concreet vorm te geven werd een samenwerkingsverband opgezet tussen het Stadsbestuur, Horeca Blankenberge, de Middenstandsraad en de Vriendenkring Handelaars Grote Markt. Alle lokale actoren op het vlak van artisanale culinaire productie en gastronomie zullen uitgenodigd worden om aan het project deel te nemen.
‘Blankenberge Bruist … culinair’ – ‘een zee van lekkers …’ is een publieksevenement waarbij de Blankenbergse producenten en restaurants hun producten en hun kunnen aan het grote publiek presenteren in een stijlvol aangeklede tent op de Grote Markt. De restauranthouders brengen er ‘live cooking’ en proeverijen, de producenten presenteren er hun ambachtelijke lekkernijen. De lokale standhouders worden er geflankeerd door een stand van The Belgian Gin Club, die verschillende gin-merken en tonics zal voorstellen in een gezellige lounge-omgeving. Deelnemers en bezoekers zullen elkaar op het evenement in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en netwerken onder het motto ‘gin meets cook, cook meets gin’. https://www.facebook.com/THEBelgianGinClub

‘Blankenberge Bruist … culinair’ – ‘een zee van lekkers …’ vindt plaats op zaterdag 12 juni 2016 van 11 tot 22u op de Grote Markt in Blankenberge. Als afsluiter is er een optreden van de coverband The Expandables.

Op zondag 12 juni geeft Beats & Beers de plaatselijke caféhouders en artisanale producenten een podium om hun expertise te etaleren. In een zestiental cafés kan je een bier van hoge gisting degusteren in combinatie met een bijpassend hapje. Genieten van speciale bieren en bijpraten met vrienden op de beats van een dj, hoofdacts zijn level Six en The partyshakerz XL


Contactpersonen voor dit evenement zijn Wim Aneca, Guy De Coninck en David Maes.

Adres: Grote markt, 8370 Blankenberge
Stad: Blankenberge
Route: Grote markt
Postcode: 8370



op zoek naar gerelateerd: gin + kok blankenberge 2018, gin en kok 2018
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
SMILE events & catering SMILE events & catering 1 km Organisatie & creatie van events zowel voor particulieren als bedrijven
Carantos Carantos 3 km Vriendelijke en efficiënte service én alvast 2 uitstekende, zwarte theecombinaties, d...
Legrand - Grand Service Legrand - Grand Service 3 km Al meerdere jaren tevreden over de kwaliteit en de stipte service! Dank u wel!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid