facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bibliotheek Kortrijk

Bibliotheek Kortrijk

Info

Word fan van #bibkortrijk en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Kortrijkse (buurt)bibliotheken.

Geschiedenis

Word fan van #bibkortrijk en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Kortrijkse (buurt)bibliotheken.



"Openbare bibliotheek Kortrijk is een basisvoorziening waar alle burgers terecht kunnen met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De bib is actief inzake cultuurspreiding en cultuurparticipatie; ze werkt in een geest van objectiviteit en vrij van levensbeschouwelijke, politieke en commerciële invloeden binnen het kader van een democratisch bestel.De bibliotheek telt tien locaties in Kortrijk en deelgemeenten en wil zoveel mogelijk mensen bereiken met een gediversifieerd en actueel aanbod. De bibliotheek wil, naast het louter « bibliotheek zijn », een kruispunt worden van informatie en documentatie, een ontmoetingsplaats waar men van gedachten kan wisselen en een open leercentrum met focus op levenslang leren."
Adres:
Telefoonnummer: 056 27 75 00
Stad: Kortrijk


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:30
Dinsdag: 13:00 - 18:30
Woensdag: 10:00 - 18:30
Donderdag: 10:00 - 18:30
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: Bib Kortrijk openingsuren, Bibliotheek Kortrijk verlengen, Bib Kortrijk aanmelden, Catalogus bib Kortrijk, Bib Kortrijk studeren, Bibliotheek Heule, Bib catalogus, Mijn Bibliotheek
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
VIVES bibliotheek Kortrijk VIVES bibliotheek Kortrijk 3 km Welkom bij de campusbibliotheek van VIVES Kortrijk. Je vindt onze bibliotheek in het ...
Campusbibliotheek KU Leuven Kulak Campusbibliotheek KU Leuven Kulak 3 km De campusbibliotheek is de toegang tot informatie: ruimte voor collecties, studie, dy...
Recensies
Gezellig boeken kijken na de recente vernieuwing.
OK, wel verouderde gebouwen en openingsuren vrij beperkt, slechts tot 18u30 max, tot 19u zou niet slecht zijn zoals andere bibliotheken. Maar behulpzaam personeel en groot aanbod.
onvriendelijk personeel, jammer en dat voor een openbare dienst. nu het verwonderd mij niet, zeker als ik naar het stadsbestuur kijk en waar ik ook zeer slechte ervaringen mee heb. Doen mij echt terug verlangen naar het vorige bestuur.
Super plek! Een volledige collectie en vriendelijk en behulpzaam personeel. Een heel verschil met mijn eerste kennismaking, nu zo'n 30 jaar geleden. Wat jammer genoeg veel te weinig geweten is, is dat er een schitterende collectie huist in het magazijn. Feitelijk bijna interessanter dan wat er in de zalen zelf beschikbaar is. En nochtans is die gemakkelijk te raadplegen, als je het iemand van het personeel vraagt. Er is altijd één personeelslid beschikbaar voor om deze materialen uit te lenen. Ik heb nog nooit langer dan 5 minuten moeten wachten en ik had het gevraagde. De reserveringen werken goed kost 1 euro. Wat ook prima is, is de mogelijkheid om via mail enkele dagen voor de vervaldatum elektronisch te verlengen. Dat heeft me al veel boetes bespaard.... Jaarlijks lidgeld voor volwassenen 5 euro. Kinderen tot 18: gratis. Recent is er ook een koophoekje bijgekomen: boeken die afgeschreven zijn, kan je kopen voor...een koopje 1 euro. Soms geloof je je eigen ogen niet. Tenslotte kan je ook aankoopsuggesties doen. En soms worden die opgevolgd naargelang het budget uiteraard. Een prima plek en het bewijs dat iedere geïnvesteerde euro zijn geld meer dan waard is.
Was mijn eerste bezoek hier . De prima ligging viel me dadelijk op alsmede de moderne organisatie en de vriendelijke ontvangst. De groepering is goed aangeduid per onderwerp met mogelijkheid om te lezen , te studeren en computers te gebruiken. Ook zag ik een handig en snel proces van in- en uitlevering der boeken. Er zijn films en muziek te verkrijgen en er is duidelijk gedacht aan de kinderen. Gratis WiFi is handig en interessant. Een bezoek is hier echt aan te raden aan iedereen.
In de leeszaal/studeerzaal kan je niet studeren. Door de openstaande ramen langs de straatzijde en het constante lawaai van voorbijrijdende wagens is het onmogelijk om je te concentreren. Er zijn andere alternatieven om te verluchten wegens Corona! Het is er ook koud. 5 van de 7 mensen zitten hier met jas aan. Jammer voor een bib, opzoek naar beter!
Behoorlijk aanbod voor een kleine stad, steeds recente werken die bijkomen en een ruime fijne muziekcollectie, wel altijd erg warm in het gebouw, zowel in de zomer als winter. Vlot systeem om boeken binnen te brengen en uit te lenen.
Mooie bibliotheek. Heel uitgebreid aanbod. Super vriendelijk personeel. Leuk dat er rond thema's wordt gewerkt. Er zijn studeerplekken. Plekken om rustig iets te lezen. Gratis wifi. Drank verkrijgbaar.
Vlot systeem voor uitlenen en terugbrengen. Uitgebreide selectie kinderboeken. Mijn dochtertje kan zich leuk bezig houden op het kinder-verdiep.
Een geweldige aanvulling althans wat muziek betreft voor mijn vaste stek in Waregem. Het personeel is altijd heel vriendelijk en erg behulpzaam.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid