facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bezoekerscentrum De Watersnip

Bezoekerscentrum De Watersnip

Info

"De Watersnip" is het bezoekerscentrum van de Zwarte Beek. Bij ons kan je terecht voor info over wandelingen, een fris drankje of natuurvragen!

Geschiedenis

In het bezoekerscentrum kan je terecht voor info over wandelingen, een fris drankje, lidmaatschap Natuurpunt of natuurvragen in het algemeen! Er is ook een natuur.winkel met allerlei natuurgerelateerde spulletjes, aan democratische prijzen!

Openingsuren :
- Van 1 april tot 1 november: elke dag 13u-17u (maandag gesloten)
- Rest van het jaar: elke zondag 13u-17u
Ook open op feestdagen (uitgezonderd 25/12 en 01/01). Voor groepen en scholen open op aanvraag.

Adres: Grauwe Steenstraat 7/2, 3582 Koersel, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: 003211450191
Stad: Koersel
Route: Grauwe Steenstraat 7/2
Postcode: 3582



op zoek naar gerelateerd: Zwemmen Watersnip, Vallei van de Zwarte Beek, Vallei van de Zwarte Beek gele wandeling, Kinderwandeling Beringen, Wandelen Watersnip, Natuurpunt Koersels Kapelleke, Wandelen in Beringen, Wandelen Tervant
Recensies
Bezoekerscentrum in de vallei van de Zwarte Beek. Mooi natuurgebied waar je fijn kunt wandelen. Tevens gelegen vlak naast een militair oefenterrein. Hoor je maar sporadisch geluid van.
Vanaf De Watersnip vandaag de wandelroute nummer 17 van Groot Wandelboek Vlaanderen gelopen. Het overgrote deel was gezien het natte weer goed te lopen, alleen het lange rechte stuk aan de Oostflank van de Slakkenberg was een ramp. Moeilijk begaanbaar met veel modderpoelen. Heb de Slakkenberg zelf niet gedaan, maar is wel een aanrader. De hoogteverschillen tijdens de wandeling zijn goed te doen. Vanaf de Slakkenberg naar de Moskee is het wel even oppassen vanwege het drukke verkeer, je loopt over de weg. Het gebied zal in de zomer een heel ander beeld geven, met veel groen en wandelaars. Het zag er in februari triest uit. Ga je in de herfst of winter wandelen trek goede wandelschoenen aan en neem zeker een goede regenjas mee. De tocht was 11km en goed te doen. Met een enkele keer koffie 2,5 uur over gedaan.
In de zomer kan je fijn aan of in het water zitten, zowel op het strandje als op een bankje. Het water is niet diep, ideaal voor kleinere kinderen. Bovendien is het gratis toegankelijk :
Midden in de natuur genieten van een wandeling op één van de parcours. De nabijgelegen bars met terras helpen je wel van uw dorst af. Het grote terras achter de "uitkijktoren" kijkt uit op het park erachter. Mooie en gezellige omgeving voor de ganse familie.
Gezellig terrasje en binnen is er vanal te zien heel interessant en speciale bier en frisdrank
Mooie omgeving. Natuurpunt Watersnip laat gebouwen verloederen om een andere locatie te krijgen. Doen er alles aan om de zwemvijver te verbieden en is enkel nog een plonsvijver over die ze ook laten verwilderen. Natuurpunt Watersnip moet weg uit het recreatiegebied vooraleer zij alles stuk maken. Ooit een prachtig mooi groot recreatie gebied, met veel horeca, ontspanning, bedevaartsoord. Dank Watersnip, niets meer buiten hun eigen café. Watersnip kan naar be-mine verhuizen zodat toerisme terug naar Koersel kapelleke kan komen.
Dat was echt een mooi ervaring. Je kan verschillende paadjes wandelen,er is parkeerplaats,en er is ook Café, kan je en binnen en buiten zitten en genieten van van de koude en warme drankjes. En de honden zijn welkom binnen
Prachtige, rustgevende plek waar kindjes het ook lang naar hun zin hebben
Heel toffe wandelingen voor met kindjes en de kinderwagen !. Wij hebben de blauwe route gevolgd + het boeboek pad.
Genieten van de natuur op wieltjes en afsluiten in de speeltuin! Mooie gladde paden.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid