facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum '14-'18

Info

Hoe verliep de Eerste Wereldoorlog in Vlaams-Brabant? Het Belevingscentrum '14-'18 focust op pakkende verhalen van échte mensen.

Geschiedenis

Hoe verliep de Eerste Wereldoorlog in Vlaams-Brabant? Hoe gingen de mensen om met het geweld, de voedselschaarste, de onzekerheid? Waar werd er gevochten, wat was de schade en hoeveel doden vielen er?

Een bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18 dompelt je onder in het leven tijdens de oorlog en dit op een boeiende en interactieve manier. Getuigenissen leren je uit eerste hand hoe het dagelijkse leven er aan toe ging. Foto’s, anekdotes en pakkende levensverhalen geven je het gevoel alsof je er zelf bij was. Maar je krijgt ook het grotere plaatje te zien: de gevechten en de internationale context achter de oorlogsellende.



"OPENINGSUREN:VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS: open 1 weekend per maand + krokusvakantie + herfstvakantie. Ontdek de data op onze website.VOOR GROEPEN EN SCHOLEN: bezoek dagelijks mogelijk op afspraak.RONDLEIDING 'De geheimen van het ursulinen-internaat ontsluierd': ontdek de data op onze website."
Adres: Kruineikestraat 5a, 3150 Tildonk
Telefoonnummer: 0471 97 36 42
Stad: Tildonk
Route: Kruineikestraat 5a
Postcode: 3150



op zoek naar gerelateerd: Ursulinen Tildonk, Eerste Wereldoorlog Vlaams-Brabant, Wat te doen in Tildonk
Recensies
Klein, fijn informatief museum over WO1. Een goede mix tussen lezen, luisterfragmenten, voorwerpen, foto's en infofilmpje. Goed uitgedacht. Interessant voor groot en klein!
Het klooster van Tildonk was het hoofdkwartier van de Duitsers toen ze tijdens de eerste Wereldoorlog Antwerpen aanvielen met de intentie het Belgisch verzet te doorbreken. Hierdoor ontstond er een link tussen het klooster en de oorlog. Om deze historische binding nooit te vergeten werd een deel van het gelijkvloers van dit imposante gebouw ingericht als een belevingscentrum rond de eerste Wereldoorlog. Een bezoek aan dit unieke en originele museum vertelt over het leven en het gebeuren tijdens de bezettingsjaren en dit op een interactieve manier en in 4 talen. Het museum toont aan de buitenkant , jaar per jaar , wat de meeste marcante gebeurtenissen waren en binnenin de lokalen werden de persoonlijke verhalen en ervaringen van inwoners en bezetters weergegeven. Een wandeling door dit museum is als één groot aangrijpend verhaal . Er wordt ook verwezen naar andere oorlogen zoals die in de Balkan , Vietnam en uiteraard naar de tweede Wereldoorlog. Uit respect voor het verleden en in het kader van ieders opvoeding is een bezoek ten zeerste aanbevolen.
Zowel voor volwassenen als voor kinderen heel interessant. Kleine expositie over WO1. De uitleg en informatie vooraf waren heel informatief.
Klein maar fijn. De herinnering aan WO1 wordt hier levendig gehouden via geschriften van oud inwoners, bezetters enz.
Geeft een mooi beeld van de eerste wereldoorlog in het algemeen en Vlaams Brabant in het bijzonder.
Interessante manier om bij te leren over de eerste wereldoorlog! Het interactie spreekt iedereen aan: jong en oud.
Hier is lang en grondig over nagedacht. Er hangt wel een grondig katholiek sfeertje. Voor een slinkend aantal liefhebbers dus!
Super toeristische locatie ! Gids Els is heel geëngageerd, zij doet de rondleiding met veel kennis.
Klein maar fijn. Het lokale verhaal.
Klein en fijn.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid