facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Averbode Abbey

Geschiedenis

Averbode Abbey is a Premonstratensian abbey situated near Diest (Flemish Brabant), in the Archdiocese of Mechelen-Brussels in Belgium. It was founded about 1134, suppressed in 1797, and reestablished in 1834. Throughout the 20th century the abbey press was a leading children's publisher in Belgium.History1134–1800Averbode Abbey was founded about 1134–1135 by Arnold II, Count of Loon. With land donations from the Abbey of Sint-Truiden, the lords of Aarschot and Diest, and some years later Godfrey III of Leuven, the abbey was situated right on the border of the County of Loon and the Duchy of Brabant. The first canons and abbot Andreas came from the Sint-Michielsabdij in Antwerp, founded in 1124.The abbey started rather small but grew over the centuries, until it was some 5500 ha in the seventeenth century, including farms, fields, woodland, mills, heath, and local chapels. The abbey also provided the priests for 27 parishes. The first abbey church was inaugurated in 1194, and soon after the nuns, who until then resided in Averbode as well, moved to Keizerbos, where it stayed until it disappeared in 1796.

Adres: Tessenderlo
Stad: Tessenderlo



op zoek naar gerelateerd: het moment averbode, abdij van averbode bezoeken, abdij averbode winkel, averbode kaas, abdij averbode abt, averbode belgie, averbode bier, averbode ijs
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Averbode bos & heide Averbode bos & heide 146 meter Averbode bos & heide is een natuurgebied in de Belgische gemeenten Tessenderlo, Laakd...
Recensies
We zijn speciaal deze kant op gekomen om de abdij te bezoeken. Hierbij is enkel het binnenplein en de kerk te bezoeken. Na een half uurtje stonden we reeds buiten. De abdij is wel de moeite om te bezichtigen.
Binnenplein nodigt uit om even te pauzeren. Spiegelvijver is een meerwaarde, geeft nog meer rust. Meer schaduw zou welkom zijn, zeker op warme dagen.
Zeer mooie abdij. Erg indrukwekkend. Daarnaast erg mooie omgeving. Leuk om te wandelen en te fietsen.
Smaakvol gerestaureerde site met rijke geschiedenis en een hedendaagse toets hier en daar. Naast abdij ook bakkerij, drukkerij, restaurant en congrescentrum. De boerderij haalt de pers omwille van haar stikstofuitstoot, maar is niet prominent in beeld. De economische activiteiten bieden kansen aan mensen die minder makkelijk aan de bak komen in onze samenlevi g. Het gebouwencomplex is omgeven door waardevolle natuur en sfeervolle dreven.
Zalige plek om te mediteren, wandelen, rusten, verbinden met anderen. Top onthaal door charismatisch, goedlachs en schrandere pater Jos! Abdijwinkel met een zeer gevarieerd en heerlijk aanbod producten ....kinderboeken, wenskaarten,gadgets,kaarsen,wierook,zeep, dranken en etenswaren... Een aanrader voor individuen of groepen die iets dieper willen gaan in het verkennen van de subtielere lagen van verbinding met elkaar, de natuur , de essentie van zingeving.....!!!
Prachtige, grote, goed onderhouden abdij , mooi gelegen in een groot bos. Door corona is de kerk gesloten. Men kan wel een kaars laten branden of een mis bestellen.
Wat een fantastische locatie. Mooi gebouw, prachtig binnenplein. Als je ooit de kans hebt om de binnenkant van de abdij te bezichtigen, dan raad ik je die zeker aan. Een aanrader is een avondwandeling langs de spiegelvijver. Je kan zo prachtige foto's nemen van de abdij. Geniet ook van een ijsje op de 'lekdreef' en een wandeling door het uitgestrekt domein.
Zondag, mooi weer. We hadden zin in een uitstapje. Dus eerst naar de abdij van Averbode. Wel rekening houden met de corona maatregelen. Je kon aan de ingangspoort een QR code scannen voor virtuele ondersteuning van de diverse gebouwen. Het was wel heel druk en zeker dar waar de gekende ijskarren staan. We hebben ons ddar wijselijk niet laten zien gezien de drukte en nonchalant gedrag, zeker in deze coronatijd. We zijn wel iets gaan drinken in 'Het Moment'. Een brasserie die je bereikt via een wandel/fietsweg links van de abdij naar beneden. Hier werd je wegwijs gemaakt door een hostess die je wees op de veiligheidsmaatregel.
Prachtige plek, zowel de abdij als de omliggende bossen. De weg naast de abdij en de over liggende rustplek zijn duidelijk de meest bezochte plaatsen, maar ga de binnenplaats of wandelroutes op, en je bevind je in een oase van rust. Het Mariapark naast de abdij is een grote aanrader. De betonnen kunstwerken zijn prachtig, de bloemperken complimenteren de beelden. Hier en daar klein verval te zien, maar dit heeft wel iets op zich. De abdij is prachtig. De toegangspoort is oud maar in prima staat. De binnenplaats modern. De abdij vol met prachtige en onderhouden kunstwerken en beelden, zoals het hoort. Wij keren zeker nog eens terug.
Prachtige daguitstap, mooie groene omgeving, prachtig onderhouden abdij, leerrijk, jammer dat het moment op maandag gesloten was, had graag het abdijbrood en kaas geproefd, komen zeker terug, echte aanrader... Natuur&Cultuur
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid