facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Au Coin du Feu

Au Coin du Feu

Info

Tva be 0473576764

Geschiedenis

La maison Au Coin Du Feu fut fondée en 1937, active dans le domaine du chauffage et de la poêlerie depuis ses débuts, l’entreprise n’a cessé d’évoluer. L’établissement, bien connu des jolimontois (La Louvière) a acquis au fil des années une solide réputation. En effet, beaucoup se souviennent de Nelly Plan qui tenu le commerce jusqu’à son décès en 1991.

Ce ne fût qu’après deux ans de fermeture que le commerce reprit vie sous l’impulsion d’un jeune couple dynamique et plein d’ambitions (Mario et Béatrice Drappa). C’est fort d’une expérience de plusieurs années en tant que directeur technique pour les centres hospitaliers de Jolimont-Lobbe-Nivelles que Mario Drappa et son épouse, assurant la gestion de la clientèle, ont pûs faire face aux nombreux défis que représentait la reprise de ce commerce.
La demande ne faisant qu’augmenter l’entreprise s’agrandit avec l’engagement de son premier ouvrier (Bone Cédric) en janvier 2000.

Afin de garantir le meilleur service à ses clients, l’entreprise à continuellement formé son personnel aux nouvelles technologies et a pût suivre efficacement les évolutions du marché énergétique, tout en se professionnalisant par l’obtention de tous les certificats et agréations liées à ce secteur d’activité.
Résolument familiale, les compétences de l’entreprise se sont renforcées par la venue en :

2006
par la fille Coraline Drappa, responsable administrative

2007
par le fils cadet Nathan Drappa, chauffagiste de formation responsable de la division chauffage.

2010
par le beau-fils Sébastien Sculier, expert des appareils aux pellets

2011
par le fils aîné Gaël Drappa, ingénieur civil venu assurer le développement de l’entreprise dans un contexte énergétique concurrentiel de plus en plus technologique.
L’ensemble des compétences complémentaires de chacun de ses acteurs assure à l’entreprise une pérennité et un fonctionnement opérationnel efficace et de qualité.

Malgré une croissance importante qui obligea l’entreprise à quitter le bâtiment de ces débuts de la rue H. Aubry à Haine-St-Paul pour un tout nouveau showroom situé sur le chaussée de Redemont à Haine-st-Pierre, elle su construire un savoir faire et une solide expérience notamment en fidélisant ses salariés, comme le prouve la présence toujours bien active de Cédric Bone.

Aujourd’hui l’entreprise occupe près de quarantaine de personnes (en 2014) repartie sur quatre sites (Showroom Haine-Saint Pierre / Wasmuel / Soignies et centre logistique) afin d’offrir un service complet et de qualité de l’étude à la réalisation dans les domaines de la poêlerie, des feux ouvert, du chauffage, du sanitaire, de la création de cheminée décorative, tubage de cheminée, entretiens et réparations, des nouvelles énergies (chaudière pellet, pompe à chaleur, …).

Adres: 15, Route du Grand Peupliers, 7110 Strépy-Bracquegnies, Hainaut, Belgium
Telefoonnummer: 064224602
Stad: Strépy-Bracquegnies
Route: 15, Route du Grand Peupliers
Postcode: 7110


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: au coin du feu megeve, au coin du feu chatillon sur marne
Recensies
bedrijf te kwader trouw en incompetent. Ik bel ze voor een schoorsteenbrand. Ze besluiten om te komen vegen. 2 weken later heb ik een 2e schoorsteenbrand. Ze komen terug en ontdekken dat de schoorsteen verstopt is met bister. Ze geven nooit toe dat ze een fout hadden kunnen maken en gaven mij de schuld. Ze brengen het leven van hun klanten en hun huizen in gevaar. Ren weg of bid dat je niets overkomt!
Hallo, Ik had telefonisch een afspraak gemaakt voor een schoorsteenveger op 1 april, die heb ik 10 dagen later afgezegd omdat het herroepingsrecht 14 dagen geldig is. Ik heb ook een persoon die aan mij bevestigt dat er rekening wordt gehouden met de annulering Ik zie een factuur van 150 € voor het annuleren van een afspraak na 48 uur, terwijl deze onjuist is omdat mijn afspraak gepland stond voor 20 april, dus ik ben ruim binnen mijn rechten. Hier krijg ik een aanmaning van niet-betaling van deze factuur. We nemen contact op met de winkel, die ons vertelt om bewijs te leveren van wat we zeggen. Naast alles wat ze zeggen staat het in de algemene voorwaarden die we natuurlijk niet hebben ontvangen omdat alles telefonisch is gedaan. Klantenservice en een lekkende winkel want niet correct en eerlijk. Let op uw portemonnee.Service: Onderhoud verwarmingssysteem
Bedrijf om te vluchten! De verkoper lijkt erg vriendelijk en bereikbaar om je het contract te laten tekenen, maar daarna moet je voor alles achterlopen! Ze maakten fouten bij het installeren van het mondstuk veel te dicht bij de muur! 8 mm in plaats van 15 cm... en vroegen ons om 500 euro excl. btw te corrigeren! We weigerden maandenlang te betalen en uiteindelijk werden we gegijzeld omdat er niets bewoog, we moesten na onderhandelingen 200 euro excl btw betalen. Ze zijn onderdelen vergeten in de begroting en die werden gefactureerd wat heeft het voor zin om dan een schatting te maken?? De kleinste fout van hun kant wordt aan jou gefactureerd! De werknemers zijn meestal professioneel, maar weten nooit wat ze moeten doen als ze ter plaatse aankomen. Je moet ze uitleggen wat ze moeten doen. We moesten het gezelschap 4 keer !! brengen om de doorgang op dakniveau te controleren omdat het regende op onze zolder! De dienst na verkoop bestaat niet, het telefoonnummer komt in een willekeurige winkel terecht, dus het is onmogelijk om één contactpersoon te hebben om je dossier op te volgen. Ze zeggen de hele tijd dat er weer contact met ons wordt opgenomen, maar dit is natuurlijk nooit het geval! Je moet ze lastigvallen om een ​​afspraak te krijgen. Bovendien geven de werknemers u de factuur wanneer ze op uw locatie komen en bent u verplicht ter plaatse te betalen: ze verlaten uw huis niet als u de overschrijving niet in hun bijzijn doet! Daarna geen druk meer als je er ook maar het minste probleem mee hebt. Ik specificeer dat we ons hele huis hebben gerenoveerd en daarom ervaring hebben met werken, we zijn helemaal ok met fouten, het is menselijk, maar het belangrijkste is de houding van het bedrijf wanneer het gebeurt. Hier hebben we nooit het minste excuus gehad en geen after-sales service die naam waardig. Kortom, teken nooit bij hen.
Deze claimt 150 euro van mij voor het afzeggen van een afspraak. Vermoedelijk heb ik niet binnen 48 uur gewaarschuwd, afgezien van een sms ter bevestiging van de afspraak of de annulering. Niets staat erop dat er een factuur van 150 euro betaald moet worden. Bedankt en vraag om advies. Dankjewel
3 keer afgebroken de eerste winter en het kruis om ze in beweging te krijgen. En we weten alleen hoe we met je moeten praten over betaald reizen, behalve dat ik sinds het begin alleen pech heb gehad. Vermijd voor after-sales service onder nul minstens 15 dagen voordat ze verhuizen en ze moeten lastigvallen...
Alles was goed begonnen, maar toen onze stuv geïnstalleerd was, gingen we van desillusie naar desillusie. Nooit hetzelfde team ter plaatse, materiaalwissel op het laatste moment, GEEN zorgen over facturering en communicatie. Onze stuv werkt, dat is het belangrijkste voor de rest...Service: Installatie van verwarmingssystemen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid