facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Asya

Adres: Westelsebaan 131 , Averbode 3271, BE
Telefoonnummer: 013 78 39 07
Stad: Averbode
Route: Westelsebaan 131
Postcode: 3271


Recensies
Mooie site! Vergeet er geen heerlijk ijsje te eten aan de Lekdreef!Bezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijd
Prachtige, grote, goed onderhouden abdij , mooi gelegen in een groot bos. Door corona is de kerk gesloten. Men kan wel een kaars laten branden of een mis bestellen.
We zijn speciaal deze kant op gekomen om de abdij te bezoeken. Hierbij is enkel het binnenplein en de kerk te bezoeken. Na een half uurtje stonden we reeds buiten. De abdij is wel de moeite om te bezichtigen.
Binnenplein nodigt uit om even te pauzeren. Spiegelvijver is een meerwaarde, geeft nog meer rust. Meer schaduw zou welkom zijn, zeker op warme dagen.
Prachtig voorbeeld van barok - zowel binnen als buiten. Mooi centraal vierkant marmeren altaar - heel mooi gesculpteerd koorgestoelte zie details - een linkerzij-altaar ter ere van Norbertus - een rechterzij-altaar ter ere van Johannes De Doper - een hoofdaltaar ter ere van O.L.Vrouw Hemelvaart - alles in typische barokstijl..
Opgepast , er worden honderden parkeerboetes rond de abdij uitgedeeld...er moet zelfs op zondag een parkeerschijf gezet worden ,wat bijna niemand weet, er staan nauwelijks borden en daar staat dan nog op dat je max 15 min mag parkeren, PURE AFZETTERIJ VD GEMEENTE SCHERPENHEUVEL EN HET MAFFIOSO BEDRIJF APCOA
Wat een fantastische locatie. Mooi gebouw, prachtig binnenplein. Als je ooit de kans hebt om de binnenkant van de abdij te bezichtigen, dan raad ik je die zeker aan. Een aanrader is een avondwandeling langs de spiegelvijver. Je kan zo prachtige foto's nemen van de abdij. Geniet ook van een ijsje op de 'lekdreef' en een wandeling door het uitgestrekt domein.
Prachtige plek, zowel de abdij als de omliggende bossen. De weg naast de abdij en de over liggende rustplek zijn duidelijk de meest bezochte plaatsen, maar ga de binnenplaats of wandelroutes op, en je bevind je in een oase van rust. Het Mariapark naast de abdij is een grote aanrader. De betonnen kunstwerken zijn prachtig, de bloemperken complimenteren de beelden. Hier en daar klein verval te zien, maar dit heeft wel iets op zich. De abdij is prachtig. De toegangspoort is oud maar in prima staat. De binnenplaats modern. De abdij vol met prachtige en onderhouden kunstwerken en beelden, zoals het hoort. Wij keren zeker nog eens terug.
Mooie propere abdij en de kerk kon je bezoeken.Een vrij eenvoudig ingerichte kerkBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijd
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid