facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Aquarium-Museum universiteit Luik

Aquarium-Museum universiteit Luik
Aquarium en museum met levende vissen en taxidermische tentoonstellingen over het zeeleven.
Adres: Quai Edouard Van Beneden 22, 4020 Liège, België
Telefoonnummer: 04 366 50 21
Staat: Région Wallonne
District: Liège
Stad: Liège
Route: Quai Edouard Van Beneden
Huisnummer: 22
Postcode: 4020


Openingstijden

maandag: 09:00–17:00
dinsdag: 09:00–17:00
woensdag: 09:00–17:00
donderdag: 09:00–17:00
vrijdag: 09:00–17:00
zaterdag: 10:00–18:00
zondag: 10:00–18:00

Recensies
Het Aquarium-Museum van de Universiteit van Luik is een fascinerende plek waar de pracht van onderwaterwerelden en de rijkdom van natuurhistorische collecties samenkomen. Het museum biedt een boeiende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden, met zijn uitgebreide tentoonstellingen van zeeleven, zoetwaterhabitats en biodiversiteit. De verscheidenheid aan aquaria onthult een verbazingwekkende diversiteit aan soorten, van kleurrijke tropische vissen tot mysterieuze diepzeewezens. Het educatieve aspect van het museum is ook indrukwekkend, met informatieve displays en interactieve presentaties die de bezoekers helpen een dieper begrip te krijgen van mariene ecologie en conservation. De combinatie van wetenschap, educatie en entertainment maakt het Aquarium-Museum van de Universiteit van Luik een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de wonderen van de onderwaterwereld.
Wat een teleurstellende plek. Hier heeft de tijd stilgestaan en werd ik volledig terug gekatapulteerd naar mijn middelbareschooltijd … Het is verloederd, zowel op logistiek als informatief vlak. Ik zag klassen jongeren rondgeleid worden en had oprecht compassie. Dit zou een leuke, informatieve plek moeten zijn. Jammer. Gelukkig ben je hier met een Museumpas geen geld kwijt.
Dinos was toe, planetarium was toe, heel weinig gedacht aan anders talige. Ik vind bijna geen Nederlands enkel Frans.
Er zijn afdelingen die de verschillende disciplines van de natuurwetenschappen belichten. Er zijn heel wat interactieve doe-dingen maar deze zijn niet hoogtechnologisch. Het is een leuk museum voor kinderen. Het is gevestigd in een oud maar charmant gebouw. Het is soms wel wat zoeken in de verschillende gangen en verdiepen. Je krijgt wel een bezoekersplan. Het aquarium en toilet bevinden zich op -2. De toehang is gratis voor museumpas-bezitters. Het is planetarium enkel tijds een voorstelling open. Er zijn tijdelijke tentoonstellingen. Sommige informatieteksten zijn in meerdere talen. Het personeel is vriendelijk.
Heel teleurstellend. De verdieping met aquaria leken een leuk begin op wat zou volgen, maar er bleek verder niets meer te zijn dan dat. Nederlandse vertaling was vaak niet correct.nWegwijzers in de lift en die in de rest van het gebouw komen niet overeen, of afdelingen waren niet toegankelijk. We liepen vaak verloren.nDe overige verdiepingen waren uitsluitend in het frans en zeer teleurstellend qua aanbod en niet uitnodigend.nPlanetarium niet te bespeuren. Geen of onduidelijke of franse bewegwijzering.nEen gids die geen Nederlands en zwak Engels spreekt.nHeel erg jammer...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid