facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Aquarium-Muséum de Liège

Aquarium-Muséum de Liège

Info

Situé Quai Édouard Van Beneden, l’Aquarium-Muséum de Liège accueille petits et grands pour vivre une après-midi riche en découvertes

Geschiedenis

À l’Aquarium, plongez dans les eaux du monde entier et faites connaissance avec plus de 150 espèces animales aquatiques. Au Muséum, près de 20.000 spécimens préservés, naturalisés ou sous forme de squelettes, vous attendent. Une occasion unique de toucher des yeux des animaux remarquables.



"Une entrée, deux musées, de nombreux espaces à visiter. L’Aquarium-Muséum, la Maison de la Science et l’Embarcadère du Savoir proposent aux visiteurs une offre de visite combinée.Un seul ticket donne accès à :– l’Aquarium ;– la salle TréZOOr ;– l’expo "Créatures EXTRAordinaires" ;– la Maison de la Science ;– les galeries de la Botanique et de l’Évolution ;– le Planétarium.Cette offre s’applique au public familial et individuel.Attention :- réservation obligatoire le 1er dimanche du mois,- le musée de zoologie 2e étage est actuellement en travaux et est inaccessible au public."
Adres: Quai Edouard Van Beneden 22, 4020 Luik
Telefoonnummer: +32 4 366 50 21
Stad: Liège
Route: Quai Edouard Van Beneden 22
Postcode: 4020


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: 10:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: aquarium-museum luik tickets, Aquarium Luik openingsuren, Aquarium Luik parkeren, Aquarium Museum Nederland, Aquarium bezoeken, Aquarium Museum Antwerpen, Aquarium-Muséum België, Aquarium-Museum Luik corona
Recensies
Dit is een mooi museum. Het museum bestaat uit 4 verdiepingen. Op elke verdieping is iets anders te zien: Je kunt er levende vissen zien, maar ook opgezette dieren. Ook kun je proefjes en spelletjes doen. De toiletten zijn zeer ouderwets en aan vervanging toe. Er is geen eetgelegenheid. Parkeren kan vlakbij tegen een lage prijs. Vanuit hier kun je te voet het stadje Luik in.
Mooi, modern museum met een uitgebreid uitschot aan vissen.
Super vet! Ik heb hier met veel plezier rondgelopen. Het is niet groot, maar wel heel mooi opgezet. Ook zeker leuk voor kinderen! Jammer dat er geen restaurant of iets bij zit. Een deel van de exposities zijn alleen in het frans, dus als niet frans sprekende is dat erg lastig.
Je mag met je ticket het gehele gebouw doorlopen. Het aquarium, dat zich twee verdiepingen onder de grond bevind, heeft een deel inheemse zoetwatervissen, zoutwater, één tank met koraal en een amazone gedeelte met kikkers. De aquariums zijn soms een beetje verouderd qua inrichting, de ramen een beetje bekrast. De vissen zagen er wel in goede conditie uit. Een aantal ruimtes met opgezette dieren gezien, jammer dat hier niet veel bordjes bij staan. Ook is een deel van het museum met onder andere het mammoet skelet op het moment onder renovatie, dus niet te bezoeken.
Niet heelgroot, maar toch een goed tijdverdrijf op een regenachtige dag. In het aquarium zijn geen spectaculaire soorten te zien, maar desondanks is het een aardige collectie van zout- en zoetwatervissen. Fijn dat de bordjes in meerdere talen waren. Dit misten we bij de tentoonstelling over planten en evolutie. De exposities waren netjes opgezet.
Aquarium was mooi, de rest van het gebouw is aan renovatie toe.
Erg leuk. Hele vreemde dieren gezien.levende en doden. De looproute was niet echt duidelijk veel trappen. Maar gelukkig is er wel een lift aanwezig jammer dat de botanische afdeling nep was. De benamingen stonden er ook in het Nederlands bij. Leuk voor een dagje weg.
Een oud museum. Er is een ondergrondse parking, die ziet er donker en onguur uit, maar niet al te duur en mijn wagen stond er nog zonder schade. De aquariums zijn aan de kleine kant en sommige zijn overbevolkt. Het museum zelf mag eens een update krijgen. De vele soorten op sterk water, die alleen kleurloos geworden zijn, is niet meer van deze tijd. Ik heb gelukkig een museumpas waardoor ik zo binnen kon. Het museum is op dit moment zijn entree niet echt waard. Het is volgens mij ook een overheids gebouw. Er is enkel glas en de verwarming staat vol aan. De temperatuur wordt geregeld door ramen open te zetten. Een beetje gemengde gevoelens, maar op zich wel blij dat ik er eens geweest ben.
We hadden wat meer levende dieren verwacht, of wat uitleg ontbrak bij een aantal bezienswaardigheden. Ook de vissen zwommen er niet zo proper bij. Niet alles heeft met aquarium te maken.
Leuk om te bezoeken met de kinderen. Het museum is wel verouderd en heeft nood aan een renovatie. De aquariums zijn klein en er is een matig aanbod aan vissen om te bekijken. Sommige aquariums zijn overvol en in anderen zitten bijna geen vissen. Er staan plaatjes met daarop aangeduid welke vissen er in de aquarium zitten maar dit klopt niet altijd. Wat ook spijtig is, is dat er geen mogelijkheid is om daar iets te eten. Wij moesten ergens in de buurt gaan zoeken naar een restaurant/frituur om te kunnen eten. Er is wel een drankautomaat en een versnaperings automaat. Het is wel niet handig om met kinderen met een buggy of bezoekers met een rolstoel binnen te gaan. Veel trappen aan de ingang. In het museum zelf is er wel een lift. Er zijn ook taboureten voor de kinderen zodat ze alles beter kunnen bekijken. Het was wel leuk om eens te doen en te bekijken.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Aquarium-Muséum de Liège.

Liège wetenschapsmuseum

openingstijden, locatie, vervoer. Quai Edouard Van Beneden 22 liège aquarium kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Aquarium-Muséum de Liège adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Aquarium-Muséum de Liège. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Aquarium-Muséum de Liège delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Aquarium-Muséum Liegi Aquarium-Muséum Liegi 20 meter Dit is een mooi museum. Het museum bestaat uit 4 verdiepingen. Op elke verdieping is ...
Maison de la Science Maison de la Science 40 meter Interessante tentoonstelling biologie, een grote collectie. Het aquarium was divers m...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid