facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Akabe Scouts Heirbrug

Info

Scouts voor jongeren met een beperking van 6-21 jaar, zowel meisjes als jongens. Tak van Scouts Sint-Jan-Berchmans, beter bekend als Scouts Heirbrug.

Geschiedenis

AKABE
Anders KAn BEst!

--- WAT IS AKABE LOKEREN? ---
Akabe Heirbrug is een tak van Scouts Heirbrug (Scouts Jan Berchmans), beter gekend als Scouts D'Hand.

Akabe is opgericht voor personen met een beperking van 6 tot 21 jaar. Onze werking is nauw betrokken met de werking van de volledige groep van D'Hand. Zo organiseren wij samen een fuif, bbq, zee- of zoodag, ...
Twee maal per jaar organiseren wij een Akabefuif, dit gaat altijd door op de dag van de Scoutsfuif.

Net als de andere takken, komen wij samen op zondagnamiddag tussen 14u en 17u, maar in ons geval slechts om de 2 weken.

Het kan gebeuren dat wij onze activiteit verschuiven naar een andere dag, ander tijdstip en/of een andere locatie, maar dit wordt tijdig vermeld.


--- LEDEN EN LEIDING ---

Onze tak is gemengd, er zitten zowel jongens als meisjes in Akabe. De leden hebben een verstandelijke beperking, een fysieke beperking en/of gedragsproblemen.

Nieuwe leden mogen altijd twee maal gratis komen proberen. Zo kunnen de ouders, het nieuwe lid en de leiding elkaar beter leren kennen.

Onze leidingsploeg is stuk voor stuk gemotiveerd om te werken met personen met een beperking. Ze zijn sociaal en enkelen hebben extra ervaring door hun opleiding.


--- ACTIVITEITEN ---

Net als eerder vermeld, komen wij om de 14 dagen samen op zondag van 14u tot 17u. De activiteiten zijn gelijkend op deze van de scouts, maar zijn aangepast op maat van onze leden. Zo hebben ook wij elk jaar een bosspel, kookvergadering, stadsspel, sportvergadering, ...

Wij gaan één keer per jaar op weekend, dit van vrijdagavond tot zondagmiddag. Dit weekend gaat meestal door in de maanden februari of maart.

Net zoals andere takken, gaan wij in de zomervakantie op kamp. De duur van het kamp is ongeveer 7 dagen. Dit kamp gaat door eind juli.


--- KOSTENPLAATJE ---

Bij de inschrijving wordt er 35 euro gevraagd, dit is voor de verzekering van het lid/de leid(st)er. Inschrijvingen vinden plaats aan het begin van het scouts-/schooljaar, maar u kunt uw kind ook later in het jaar inschrijven.

Uw kind krijgt elke activiteit een hapje en drankje, hiervoor vragen we aan het begin van het jaar een kleine som, om te voorkomen dat de kinderen elke activiteit een halve euro moeten meebrengen.

Het weekend en kamp worden apart gerekend.

Adres: Veerstraat 14, 9160 Lokeren
Stad: Lokeren
Route: Veerstraat 14
Postcode: 9160



op zoek naar gerelateerd: Scouts Hoogland, Verhuur lokalen Lokeren, Facebook scouts heirbrug, Scouts en Gidsen Lokeren, Scouts Sint-Niklaas, Scouts Sint-Jan
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Scouts Heirbrug Scouts Heirbrug 0 meter Wij zijn de scouts van de Heirbrug (Scouts Jan Berchmans), ook gekend als Scouts D’ha...
T-klub Jeugdhuis T-klub Jeugdhuis 2 km Beistige plek
Diversa Diversa 2 km Welkom op de pagina van Diversa. De meisjeswerking is een werking voor alle meisjes ...
KSA Lokeren KSA Lokeren 2 km Al meer dan een driekwarteeuw, vangen wij jou of je gedeponeerde blauwhemden op van t...
RENT A JIN RENT A JIN 2 km Hallo iedereen, Wij zijn de Jin '02 van Hoogland en gaan deze zomer op buitenlands...
KLJ Lokeren-Heiende KLJ Lokeren-Heiende 3 km Binnenkort met een nieuw club lokaal
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid