facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor AD Delhaize

"AD Delhaize supermarkt.,Open op weekdagen,zondag gesloten. Ontdek ons assortiment verse producten, slagerij, bakkerij, groenten en fruit, biologische producten, kruidenierswaren, Belgische en lokale producten. Vind ook een ruim assortment Delhaize producten tegen lage prijzen."
Adres: Kapelstraat 14 , Ranst 2520, BE
Telefoonnummer: 03 470 12 83
Stad: Ranst
Route: Kapelstraat 14
Postcode: 2520


Openingstijden

Maandag: 08:30-19:00
Dinsdag: 08:30-19:00
Woensdag: 08:30-19:00
Donderdag: 08:30-19:00
Vrijdag: 08:30-20:00
Zaterdag: 08:30-17:00


op zoek naar gerelateerd: ad delhaize nederename folder, delhaize roeselare folder, ad delhaize roeselare, wijnen ad delhaize, delhaize folder, ad delhaize nederename feestfolder, logo ad delhaize, delhaize contact
Recensies
Klantvriendelijkheid: 0. Behalve 1 lieve mevrouw aan de kassa werkt iedereen daar precies tegen zijn zin. Er gebeuren heel regelmatig fouten: oa kortingen en punten die niet gegeven worden enz. Oudere mensen die moeite hebben met de app en e-deals worden niet geholpen, de verantwoordelijke met lang blond haar snauwt je gewoon af als je een vraag hebt. AD Broechem heeft geluk dat ze geen concurrentie in de directe omgeving hebben, anders waren ze al heel veel klanten kwijt geraakt.
Met uitzondering van 1 caissière is iedereen hier zo onbeschoft. Enkel een gezucht en gepuf kan je als antwoord krijgen op je vraag, echt vreselijk. Het is dat het achter de hoek is dat ik op regelmatige basis binnenga want van hun klantenservice moeten ze het echt niet hebben.
Inkom ligt er altijd vervuild bij, zoals overvolle vuilbak, daardoor ook vuiligheid naast vuilbak, altijd vol papier & doosjes op de plaats waar de winkelkarren staan. Geen heel groot assortiment, wel vriendelijk personeel.
Ik ben fan van delhaize. Het is over het algemeen een kwaliteitsvolle winkel, met ruim aanbod dat zich dan ook vertaald in een fijne winkelervaring. Dat het iets duurder is, neem je er natuurlijk bij. Enkel geldt dit niet voor het kleine winkeltje in Broechem. De parking is groter dan de winkel. Het assortiment is zeer beperkt, zo is er bijvoorbeeld geen gebraden kip en zijn er maar een handvol broden te koop. De kassa systemen laten te wensen over. De loopband loopt niet door tot bij de cliënt en de kassiersters moeten alles door een spleetje duwen. Enkel het vlees is hier wel van goede kwaliteit, maar aangezien dat het enige is, geven wij de voorkeur aan de slager.
Een kleine Delhaize waar het meerendeel van de producten verkrijgbaar zijn
- Van klantvriendelijkheid lopen ze hier echt niet over. Een simpele goedendag en/of tot ziens is er precies al teveel aan. Eigenlijk was elk woord voor de kassierster al teveel. Voor de gezellige ervaring moet je hier al niet komen - Dure winkel
Vlot aan de kassa , personeel behulpzaam .
Ik ga reeds vele jaren naar AD Delhaize in Broechem voor mijn wekelijkse aankopen. Ik verkies Delhaize omwille van de grote keuze en deze winkel is gewoon het meest dichtbij. Onlangs had ik echter een ware afknapper. Toen ik de spaarkaart van de lopende actie wou omruilen voor een Decathlon voucher, kreeg ik te horen dat die was uitgeput. Ik zou nog begrijpen dat een bepaald produkt is uitgeput, maar een voucher moet toch kunnen voor mij zou het geen probleem geweest zijn om de voucher tijdens een volgend winkelbezoek te krijgen. Ik kreeg te horen dat ik dan maar eerder mijn spaarkaart had moeten omruilen. Klantvriendelijk is anders, zeker voor een trouwe klant. Als "tip" kreeg ik mee om het in een andere Delhaize winkel nog eens te proberen. Dat heb ik dan gedaan en zal vanaf nu dan ook mijn wekelijkse inkopen bij die andere Delhaize doen.
Ik vind het spijtig da de manager totaal geen rekening houdt met de dames hun ergonomie aan de kassa ... Dit moet toch wel even gemeld worden . Ook voor ons klanten is dit zeer lastig om geen deftig inlaad platform te hebben... Ook voor het werkvolk het "beter kunnen doorschuiven" in plaats can de artikels door de spleten te moeten steken , En waarom geld in een kar steken ? Soms is het vervelend dat mn aankomt en tot conclusie komt dat mn terug naar de auto moet voor geld . Beetje spijtig van het tijdverspilling , 2 punten die ik zou veranderen . Hoe minder lang de klant daar moet zijn hoe meer klanten er kunnen komen , hoe meer omzet ; Voor de rest top personeel .
Heerlijk en steeds voldoende keuze
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid