facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ACV

ACV

Info

Excellence in hot water and heating systems since 1922

Geschiedenis

Hot water is an essential element of modern life. Homes, hospitals,
industry and commerce depend on an abundant and reliable supply
of hot water for hygiene, washing and warmth. With this ever
increasing demand comes a responsibility to produce it as efficiently as possible and with the highest respect for the environment.
ACV originally made a name for itself as a specialist in high-performance hot water systems which deliver at the highest levels of efficiency and is now applying this expertise also to heating systems.
With our focus on adaptable, multi-energy tanks, we are at the
forefront of solar, heat pumps and other renewable energy solutions.
ACV is a highly respected partner in the provision of hot water and
heating solutions, in the design of best-for-purpose installations and in the provision of technical support and after-sales service. With their wealth of field experience our motivated staff are well placed to advise customers on all their hot water and heating requirements.



"Groupe Atlantic Belgium distribue en Belgique les marques ACV, Atlantic, Thermor et Ygnis."
Adres: Oude Vijverweg, 6, 1653 Dworp
Telefoonnummer: +32 2 334 82 20
Stad: Dworp
Route: Oude Vijverweg, 6
Postcode: 1653



op zoek naar gerelateerd: ACV ketels problemen, ACV ketels review, ACV verwarmingsketels verdelers, ACV gasketels prijzen, ACV ketel handleiding, ACV mazoutketel met boiler, ACV boiler 100 liter, ACV ketel onderhoud
Recensies
Hebben een waterpomp boiler gekocht iets meer dan een jaar geleden Enkele maanden geen probleem mee gehad dan begon het Eerst error door de temperatuur op 50 graden te zetten Hierna een maand geen probleem Dan temperatuur opnieuw moeten laten zakken naar de minimum Nu ondertussen al twee weken geen warm water Een sensor die kapot zou zijn Spel is nog geen 2jaar Vind dit persoonlijk ongehoord Nu moeten we nog een halve maand wachten eer de sensor kan geplaatst worden en ons ondertussen moeten wassen met koud water Deze zal terug buiten vliegen na de garantie daar er al problemen mee zijn tijdens zal dit ook zo blijven na de garantie Met ander woorden bucht en totaal niet kwaliteitswaardig ben zelf ook Mechanieker en oude boiler meer dan 10 jaar geen problemen mee geweest Was nochtans een simpel gamma boiler En onze volgende zal dit ook terug worden
Ik ben installateur en ervaar de producten van ACV-Atlantic als de meest eerlijke op de markt. Wanneer deze geïnstalleerd worden volgens de installatievoorschriften zijn daar eigenlijk nooit problemen mee , bij de producten zit telkens ook een heel gedetailleerde handleiding die 110% beschrijft waarmee je rekening moet houden als installateur. Bij veel fabrikanten is er naast de Sales van nieuwe toestellen parallel een even lucratieve business in wisselstukken dat is bij ACV Atlantic niet het geval, je hebt quasi nooit wisselstukken nodig tijdens de levensduur van het toestel .
Volgens onze installateur had de Smart 160 liter boiler een garantie van 10 jaar. Na 9 jaar begeeft de boiler het opeens. Wij contacteren Groupe Atlantic Belgium om dit te melden. Zij wimpelen ons af door te zeggen dat dit via de groothandel moet geregeld worden waar onze installateur van destijds het toestel heeft aangekocht. Onze installateur is ondertussen niet meer actief en dus weten we ook niet van welke groothandel deze boiler afkomstig is. En waarom moet de groothandel hiervoor opdraaien terwijl het hun toestel is? Na lang heen en weer mailen, stellen ze uiteindelijk voor dat we de boiler bij hen binnen brengen voor een analyse met de opmerking als het defect kalk-gerelateerd is, wij geen recht hebben op de garantie. Ten eerste, hoe moeten wij als particulieren met geen kennis van zaken in hemelsnaam zelf een boiler demonteren en binnen brengen? Ten tweede, wekenlang zonder warm water zitten wachten op een analyse waar we totaal geen inbreng of inzicht in hebben om dan in alle waarschijnlijkheid te horen dat het aan de kalk ligt? Wat ons straf lijkt. Maar ja, het is dan hun woord tegen het onze. Conclusie, nooit meer een boiler van deze firma. Want hun diensten na verkoop trekt op niets.
Verschrikkelijke service, ik had liefst 0 sterren gegeven. Ik bel voor hulp en uitleg en een interventie in te plannen. Via telefoon werd ik afgesnauwd dat dit niet telefonisch mag gebeuren enkel via de site, ik bedankt vriendelijk en doe het online. Ik krijg bevestiging e-mail met melding dat ik gecontacteerd wordt voor afspraak in te plannen. Na 3 dagen geen telefoon gehad dus bel ik terug. Na een lang en chaotisch telefoongesprek is de interventie in gepland maar kan niemand me zeggen wanneer… de klant heeft ook geen telefoon gehad en ik ook niet. Ze gingen het uitzoeken maar weer een dag later nog steeds geen bericht. Absoluut geen manier van werken en uiterst onprofessioneel. Zo zou ik niet met mijn klanten durven omgaan. Dit is een reden waarom ik geen ACV die en geen Atlantic meer wil doen..
Week wachten op herstelling spoed herstelling komt niet opdagen op het uur van afspraak pas 8 uurs later na boze telefoon want dame helpdesk is kort af .man komt 1u 45 min hier op verborgen resset knop duwen en reclame van zijn bedrijfje maken en van juni tot augustus geen rekening gezien , nu aanmaning en 3uurs werk uren tebetalen ?? Corona zekers niet met mij dit is afzetterij klanten oplichten en de dame aan het onthaal ging mij telkens terug bellen ? Wacht nog steeds op haar telefoon of mail ?
Ik ga Bart volgen,reeds 23 jaar ervaring met acv.indien correct geplaatst met kennis van zaken geen problemen. Installeren is nu eenmaal kennis hebben van je zaak.
Zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook voor de kinderen. Heel wat te beleven. Ook de interactieve tentoonstelling is een hele belevenis voor de kinderen. Ook Vlieg heeft er een schat verstopt. Via enkele vragen kom je leuke dingen te weten over de vogels. De schat is hier ook heel leuk en leerrijk. De kinderen vonden ook het jlote voetenpad ook leuk om te doen.
Spijtig dat ik niet minder dan 1 ster kan geven. Wat een onvriendelijke vrouw aan de telefoon. Ik vraag om een interventie direct afgesnauwd dat ik dat maar online moet doen. En een afspraak voor onderhoud kan ik nu nog niet maken. Bel in maart maar eens terug. Nooit zal ik een ketel plaatsen van een merk waar ze zo omgaan met mensen. Is jullie product even kwalitatief als jullie service?
Chauffageketel in error.. dus geen verwarming en geen warm water.. ze kunnen pas binnen een week langskomen.. we zitten hier met een baby van 10 weken.. geen greintje menselijkheid om toch iets te forceren om toch wat vroeger te komen.. schandalig !! NOOIT nog een ketel van acv.. is meer kapot dan het werkt.. elk jaar dat we het hebben is er al iets aan geweest & de service trekt op niets ! Vriendelijkheid aan telefoon 0 & beetje begrip voor een mens zijn situatie ook 0 !!!! Zal u de factuur sturen als onze baby ziek wordt door jullie onmenselijkheid ! Moest het voor jullie zelf zijn het zou wel gaan.. er zou wel een gaatje vrij zijn plots !
Zolang het product werkt, is er geen probleem. Van zodra je service nodig hebt, krijg je nooit antwoord...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid