facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Abdij van Westmalle

Abdij van Westmalle

Info

Kennismaking met het monastieke leven van de broeders trappisten van Westmalle.

Geschiedenis

Monnik

Ik ben trappist. Nee, ik bedoel niet het bier – ofschoon we dat wel maken – maar een type van monastiek leven. Monniken leven alleen voor God. Maar ze doen dat samen, in gemeenschap, in een abdij. De abdij van Westmalle, waar ik woon, ligt in de Antwerpse Kempen, te midden een areaal van 300 ha bossen, weiden en heide. Mijn leven bestaat uit bidden, werken, lezen, mediteren en studeren. Alles gebeurt volgens een vast dag- en nachtritme. Dat begint al vroeg, om 4h00, met de nachtwake, en eindigt om 8h00 met de completen of dagsluiting. We leven hier met z’n eenendertigen, van jong naar oud, blank en zwart. We geven ook werk aan bijna zeventig personeelsleden in onze hoeve, brouwerij, keuken, tuinen, etc. Het is net een klein dorp.

Ons product is eigenlijk stilte. We proberen het stil te maken en stil te houden, in en rondom onszelf. Alleen in de stilte kom je God op het spoor. Onze tijd vindt Hem niet omdat er overal zoveel herrie is, letterlijk maar ook mentaal. Als je het stil maakt in jezelf, kun je Gods stem horen.

Hij is het woord dat je leest in de Schrift maar dat je ook beluistert diep in je hart. Dat woord is mens geworden in Jezus. ‘Incarnatie’ heet dat in de theologie. ‘God is mens geworden, opdat de mens weer God zou worden’, zeiden de kerkvaders. De vergoddelijking van de mens betekent niet dat die voortaan op Gods troon gaat zitten (die verleiding is wel aanwezig). Het betekent echter dat de mens wordt wie hij oorspronkelijk bedoeld is te zijn: beeld en gelijkenis van God. Dat vraagt om bekering. Daarvoor gaan we; daarom ben ik monnik; daarom ben ik trappist.

Het behoort tot de mogelijkheden om als geïnteresseerde man een stage te doen in onze abdij (als vrouw moet je bij de trappistinnen zijn). Je volgt dan het dagritme van de monniken en leeft, bidt en werkt met hen volgens een aangepaste modus. Geïnteresseerd? Neem dan contact op.

broeder Guerric (uit te spreken als gérrik)
[email protected]

Adres: Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Antwerpen, Belgium
Telefoonnummer: 033129200
Stad: Westmalle
Route: Antwerpsesteenweg 496
Postcode: 2390


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 09:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: Eucharistieviering Abdij Westmalle, Westmalle bieren, Geschiedenis Abdij Westmalle, Abdijwinkel Westmalle openingsuren, Westmalle Extra, Westmalle brasserie, Westmalle Dubbel, Westmalle webshop
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Abdij der Trappisten Abdij der Trappisten 23 meter Mooi en rustig om te wandelen
Westmalle Abbey Westmalle Abbey 23 meter Auto geparkeerd bij het cafe. Als je naar de abdij loopt, eerst aan de linker kant he...
Recensies
Corona veranderd onze levensstijl, kaasbollen gaan kopen in de abdijwinkel. Zoals vroeger, te paard.
Mooie omgeving om te wandelen! Probeer zeker een Westmalle Trappist in het nabijgelegen Trappisten Café! De beste Trippel ter wereld!
Héél groot wandel- en fietsgebied. Bezichtiging brouwerij op verzoek. Abdij is niet toegankelijk.
De broeders doen hun dagelijkse taak onder het waakzaam oog van God
Leuk om een wandeling te maken met de hond
Aanrader voor wie er even tussen uit wil om te bezinnen of gewoon om weg te zijn van de drukte. Moderne kamers met alle comfort die je in een abdij mag verwachten. Wifi op vraag. Lekkere keuken met een lekkere Westmalle Extra op de middag. Wie wenst kan ook vragen om mee te werken in de abdij. Vriendelijke gastenbroeder.
Heerlijke plaats om volledig tot rust te komen met hartelijke broeders!
De Trappisten wandeling is wel mooi, om daarna in café de Trappisten iets lekkers te eten en te drinken. Op voorhand reserveren is aan te raden
Wat een rust....
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid