facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Abdij van Postel

"Onze abdij kerk, kruidentuin en publiek deel van de abdij is altijd toegankelijk."
Adres: 16 Abdij laan, 2400 Mol (België)
Telefoonnummer: +3214378121
Stad: Mol
Route: 16 Abdij laan
Postcode: 2400



op zoek naar gerelateerd: Abdij Postel producten, Abdij Postel overnachten, Abdij Postel eucharistievieringen, Geschiedenis abdij Postel, Postel Toerisme, Abdij van Postel bier, Abdij van Postel Bokkenrijders, Kaasmarkt Postel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ecocentrum Ecocentrum 8 km Goed vertrekpunt voor een wandeling door het Buitengoor of langs de meren. Ruime park...
Recensies
Een prachtige plek in het groen. Ruim voldoende parking voorzien. De kruidentuin was gezien het verlies van broeder Guy wat teleurstellend. Maar dat zal snel weer in orde komen. Een rondleiding van de kruidentuin met een proevertje kaas en vliersiroop, een filmpje, erg interessant. Helaas waren alle winkeltjes na de rondleiding dicht, dus een lekkernij konden we niet aanschaffen. Er is ook een groot terras waar je kan eten en drinken, een ruime kaart.
Nou er was niets aan alles was gesloten ,verkeerde dag gekozen Wel raar dat met kerst alles open is en op nieuwjaarsdag alles gesloten Wel een frisse neus gehaald
Een paar weken geleden op een mooie zomerdag met de fiets de abdij van Postel bezocht. Het is hier zeer rustig vertoeven op het domein. Voldoende bankjes om eens uit te rusten. De kruidentuin is zeer leerzaam. Alle kruiden worden uitgebreid uitgelegd naargelang hun heilzame werking. Rondom het domein kan je een terrasje doen. Er is ook een abdijwinkel waar je bier, thee, brood en onder andere zeep kunt kopen. Ruime parking in de nabijheid.
Leuk gezellig, zeer mooie kruidentuin en leuke wandelroutes in de buurt
Mooie abdij, veel groen en ruimte om te zitten. Helaas was alles dicht, dat op een maandag in het hoogseizoen… maar alsnog een aanrader om even langs te rijden!
Geweldige plek met super mooi kerkje met glas in lood ramen, een geweldige zeer uitgebreide kruidentuin waar ook medicinale planten in staan waar producten tincturen, zalfjes, lotions, sapjes van gemaakt worden welke in de winlel worden verkocht. We hoorden er prachtige gezangen en begrepen dat er ook conerten worden gehouden. We aten het zelfgemaakte noten brood en dronken de zelfgemaakte trippel alletwee super lekker. Je kunt hier ook heerlijk in de bossen wandelen.
Prachtig wandelgebied,mooie oude gebouwen,prachtige structuur,voldoende parkeergelegenheid, gezellige terrasjes,toffe abdijwinkel met authentieke broden kaas en kruiden,een echte aanrader
Mooie, fraai gelegen Abdij. Zeer netjes onderhouden, alles ziet er strak uit. Ze verkopen daar Abdij brood en Abdij kaas. Erg lekker. Er is ook een uitgebreide kruidentuin met beschrijving per plant. De kapel was helaas tijdelijk gesloten. Uiteraard is er ook een prima terras waar je heerlijk kunt zitten. Ook kan je er prima wandelen in de omgeving.
Een prachtige abdij met een geweldige kruidentuin. Bij elk gewas staat er een bordje met uitleg. Ook vond ik de buitenmuren erg indrukwekkend. Ook de winkel waar ze eigen gemaakte spullen verkopen.
De stichter van deze abdij is de heilige Norbertus. Zijn volgelingen leven hier sedert 1140 als kloosterlingen en worden naar hun stichter genoemd ,nl. Norbertijnen. Norbertus droeg zijn volgelingen steeds op te leven volgens de Regel van Augustinus: eensgezind samenwonen , één van hart en ook één van ziel , op weg naar God. De huidige bewoners van de abdij produceren erg lekker bier , brood en kaas.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid