facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Abadía de Maredsous

Geschiedenis

La Abadía de Maredsous es un monasterio benedictino del siglo XIX, situado en Denée, Provincia de Namur, Bélgica.FundaciónFue fundada el 15 de octubre de 1872 por un monje belga, Hildebrand de Hemptinne, que más tarde fue abad de la Abadía. Su tercer abad fue el conocido Dom Columba Marmion, declarado beato en el año 2000.La construcción fue sostenida financieramente por la familia Desclée que deseaba una grandiosa construcción. Los trabajos fueron encargados al arquitecto Jean-Baptiste Béthune (1831–1894), líder en Bélgica del estilo neogótico. El plan del conjunto está basado en la Abadía cisterciense de Villers-la-Ville en el Brabante valón (siglo XIII). La construcción fue finalizada -20 años más tarde- en 1892.Colegio San Benito de MaredsousProductosLa abadía de Maredsous es famosa por su cerveza y sus quesos. En el siglo XX se ha destacado por sus traducciones bíblicas.Véase también cerveza de MaredsousEnlaces externos Sitio web de la Abadía

Adres: Puurs
Stad: Puurs



op zoek naar gerelateerd: maredsous abbey, maredsous producten, klooster maredsous, denée maredsous, tourisme maredsous, ligging maredsous, maredsous bieres, omgeving maredsous
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Brasserie Duvel Moortgat Brasserie Duvel Moortgat 88 km Zeer moderne brouwerij, maar leuk om even te bezoeken.. Rondleiding door de week is l...
Recensies
Bezoek met gids gedaan. Zeker de moeite waard. De gids vertelde met kennis en passie een mooi verhaal over de abdij, zowel van vroeg als het hier en nu. Rondleiding met gids gaat ook door een deel van de abdij waar bezoekers normaal niet mogen komen. Afsluiting in het kaasmuseum. Verder biedt de abdij een leuk proeverij menu met bier en kaas. Daarnaast zijn bier, kaas, worst en brood ook te koop. Toen wij er waren stond er een leuke kerstmarkt buiten. Zeker de moeite waard om even te bezoeken. Veel parkeergelegenheid beschikbaar.
Voor de 2de maal de kerstmarkt bezocht in Maredsous. Klein maar fijn! Gezellige sfeer, niet overdruk met respect voor de Corona maatregelen door iedereen. Leuke artisanale producten en toffe selectie eetkraampjes. Was een heel aangenaam uitje!
Mooie adbij, de tweetalige rondleiding was meer Frans te noemen dan Nederlands. Vaak begon de zin in het Nederlands en werd die afgemaakt in het Frans. Dus eigenlijk niet te volgen. Ik had ook wel wat meer van de abdij willen zien ipv een uur lang een franse geschiedenis les. Of een lekker stukje kaas erbij terwijl we in de kaaskoeling waren. De biertjes en het kaas op het terras achteraf waren wel een aanrader.
Het is er heel druk, maar ik snap niet goed waarom. Het is een mooie omgeving. Buiten de kerk kan je niet veel bezoeken buiten het bezoekers centrum. Daar is het echter ongelofelijk druk. Hier zijn ze ook een kerstmarkt aan het opbouwen. Hoe dit covidsafe gaat werken weet ik niet, maar zal de toekomst uitwijzen. Ben er geweest en daar zal het bij blijven.
Indrukwekkende site Grote winkel met heeel veel keus aan souvenirs Ook brood , cake , kaas , …..
Mooie en rustige omgeving om fijn te wandelen. Gemoedelijke sfeer, vind er de rust die je zoekt. En na het ontdekken van de abdij en omgeving, is er plaats voor eten en het plaatselijk overheerlijke bier.
Mooie omgeving met mogelijkheid tot bezoek van abdijkerk en bezoekerscentrum. Ruime en gratis parking. Veel wandelgelegenheid, naar bvba de abdij van Maredret op 500 meter met winkeltje en lekker bier.
Het gebouw is mooi, vandaar dat ik het geen 1 geef. We hadden een rondleiding met gids maar hebben slechts 2 plekken gezien, de filmzaal en de kerk. De gids zou tweetalig zijn maar van Nederlands valt weinig te verstaan, 80% Frans en slechts een paar Nederlandse steekwoorden tussendoor. Het was alleen maar geschiedenis en symboliek maar over de plek zelf werd zeer weinig verteld, of dit hebben wij niet begrepen. Vervolgens gingen we wat drinken in het restaurant, Nederlands, Engels, ze verstaan er geen woord van. De enige taal die hier bestaat is Frans en als je dit gebrekkig spreekt kom je ook nergens. Bovendien zei de gids tegen ons dat het niet commercieel was, echter geldt ook hier; massa is kassa. De abdij bezoeken is leuk, maar slechts om even rond te lopen op eigen houtje en een biertje te proeven.
Jammer zo'n beoordeling te moeten geven. De 2 sterren zijn dan ook voor de omgeving en de lekkere producten. De rondleiding daarentegen was verschrikkelijk. De gids was niet alleen onvriendelijk maar ook zeer grof. Een rondleiding boek je om bij te leren over de plaats en/of de geschiedenis ervan en niet om uitgelachen te worden dat je de geschiedenis niet alreeds kent. onze voltallige groep werd behandeld als een bende kleuters. deed me terugdenken aan de schoolreis naar Plopsaland in het 3e kleuter. Die specifieke gids is geen reclame voor jullie mooie domein.
De Benedictijnse abdij is groot maar sober ingericht, en verdient onderhoud. De bijgelegen speeltuin en restaurant trok veel gasten, wandelaars en bezoekers. Wij waren er op een zondagmiddag in oktober 2022, maar vonden met moeite een parkeerplaats. Het was ons er te druk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid